Malaysia Airlines biedt nabestaanden vermiste vliegtuig financiële hulp aan

Malaysia Airlines wil de nabestaanden van de passagiers van de vermiste vlucht MH370 financiële hulp aanbieden. Wie hoeveel geld krijgt, moet nog onderhandeld worden, zei de Maleisische viceminister van Buitenlandse Zaken Hamzah Zainuddin. De families moeten zelf voorstellen formuleren.
AP2014

Verzekeringsmaatschappijen zoals Allianz zijn enkele weken geleden al met uitbetalingen begonnen. Allianz voert een consortium van meerdere bedrijven aan die de vloot van Malaysia Airlines verzekerd heeft. Amerikaanse advocaten waren in Kuala Lumpur en Peking en hebben naar eigen zeggen al heel wat familieleden voor een gezamenlijk verzoek om schadevergoeding onder contract. Aan boord van het toestel waren vooral Chinese passagiers.

De Boeing is sinds 8 maart spoorloos verdwenen. Een analyse van satellietgegevens toonde aan dat het toestel kort na de start in Kuala Lumpur van zijn koers is afgeweken en urenlang richting zuiden vloog, zonder nog contact te nemen met de luchtvaartcontrole. De onderzoekers gaan ervan uit dat het vliegtuig is neergestort toen het zonder brandstof viel. De omstandigheden die tot de verdwijning leidden, zijn helemaal niet duidelijk.

De zoektocht naar het wrak in het vermoedelijke crashgebied in de Indische Oceaan wordt ondertussen voortgezet. Een onbemande duikboot zoekt sinds vorige week op de zeebodem naar wrakstukken. Ook tien militaire vliegtuigen en elf schepen in de regio rond 1740 kilometer ten noordwesten van Perth nemen deel om te speuren naar mogelijke drijvende wrakstukken op het wateroppervlak. Voorlopig allemaal zonder succes.

Meest gelezen