© Patrick Hattori

Blender Vintage Shop sluit de deuren, maar gaat online voort

Blender Vintage Shop gaat binnenkort dicht. “Ik heb het tien jaar graag gedaan, maar nu is het tijd voor iets nieuws”, vertelt uitbaatster Fanny Van Elsen. De webshop blijft wel bestaan.

Marieke Mertens

Tien jaar geleden streek Fanny Van Elsen met Blender Vintage Shop neer in een pand in het Mechelse Bruulcenter. “Maar sinds 2013 is de Mechelse binnenstad autoluw en werd het voor klanten te moeilijk om grote stukken op te halen”, vertelt Fanny. Dus besloot ze op zoek te gaan naar een groter pand met meer parkeermogelijkheden. Dat vond ze uiteindelijk in Eppegem op de Brusselsesteenweg. “De winkel deed vanaf toen voornamelijk dienst als afhaalpunt, want toevallige passanten heb je er niet echt”, zegt Fanny.

Binnenkort sluit ze de deuren van haar vintage design-, kleding- en accessoirewinkel. “De tijden zijn veranderd en mensen raken snel uitgekeken op vaste dingen. Ze willen steeds vernieuwing. Dat verklaart ook het succes van pop-ups”, zegt Van Elsen. “Bovendien is de populariteit van vintage de laatste jaren alleen maar toegenomen en bieden steeds meer particulieren hun spullen aan op het web, wat leidt tot stijgende prijzen en vaak ook oneerlijke concurrentie.”

De sluiting van haar winkel betekent niet het einde van Blender Vintage Shop. “Ik ga online verder. Via de webshop en Facebook kunnen klanten nog steeds bij mij terecht.”

Pop-up

Tijdens de kerstperiode opende Fanny afgelopen winter dan even een pop-up in het ouderlijke pand in het Bruulcenter, waar ze uitsluitend kleinere stuks en accessoires verkocht. “Als het combineerbaar is met mijn nieuwe job, zeg ik in de toekomst geen nee tegen een nieuwe pop-upshop. Het leuke is ook dat ik nu met andere initiatiefnemers kan samenwerken, iets waar ik de afgelopen jaren vaak voor heb moeten passen.”

De sluiting van Blender staat nog niet gepland voor het einde van de zomer, maar om de stock leeg te maken, is er dit weekend wel al een grote uitverkoop. Klanten kunnen er vandaag, zaterdag, tot 18u terecht voor artikelen met fikse kortingen.

www.blendervintageshop.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER