© IMAGEGLOBE

Verenigde staten trekken met liefst 555 (!) atleten naar Rio

Maar liefst 555 atleten zullen de Verenigde Staten vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus). Dat maakte het Amerikaanse Olympische Comité (Usoc) zaterdag bekend. Een delegatie van dergelijke omvang is volgens het Usoc een record.

De 555 atleten, 263 mannen en 292 vrouwen, zullen deelnemen aan 244 van de 306 geplande disciplines.

Met Phillip Dutton (ruitersport), Emil Milev en Kim Rhode (schieten), die aan hun zesde Spelen toe zijn, en Michael Phelps die voor de vijfde maal naar de Spelen trekt, telt de Amerikaanse delegatie heel wat routiniers. 364 atleten vertegenwoordigen Amerika voor de eerste keer op het olympische toneel.

De 555 atleten hebben in totaal 108 olympische medailles verzameld, waarvan er 103 op de laatste Spelen in Londen (2012). Dat leverde toen de eerste plaats op voor de Verenigde Staten in de medaillestand, voor China, Groot-Brittannië en Rusland, dat de Spelen in Rio dreigt te missen.

Welke atleet de eer krijgt om tijdens de openingsceremonie de Amerikaanse vlag te dragen is nog niet bekend. Het Usoc heeft aangekondigd de naam kort voor de start van de Spelen bekend te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen