Leraar (30) die Jelle doodreed vrijgelaten onder voorwaarden

De jonge drummer Jelle Tommeleyn (24) is zondagochtend voor de ogen van zijn vriendin Melanie (21) doodgereden in Lichtervelde. De bestuurder van de witte bestelwagen sloeg vervolgens op de vlucht. Bryan I. (30) is leerkracht in een lagere school. Hij stapte pas naar de politie toen zijn moeder ontdekte wat hij aangericht had. De Brugse onderzoeksrechter heeft beslist de dertiger vrij te laten onder voorwaarden.

cel, tlg, gsb, thv, slr, jhu

Jelle stapte samen met Melanie naar het ouderlijke huis van Jelle in Torhout om te gaan slapen, toen Jelle plots werd aangereden door een witte bestelwagen.

“Melanie wou de hulpdiensten bellen. Maar hun twee gsm’s, die in de broekzak van Jelle zaten, waren allebei kapot door de aanrijding. Melanie kon uiteindelijk een auto stoppen. De twee mensen in die auto belden om hulp”, vertelt de moeder van Melanie. Jelle werd nog naar het Sint-Rembert­ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later aan zijn verwondingen.

Gespot aan frituur

Van de dader was intussen al lang geen spoor meer, al herinnerde Melanie zich wel nog dat ze een gelijkaardige witte bestelwagen voor de frituur had zien staan toen ze daar vertrokken. De politie besloot daarop om in de media een bericht te verspreiden, waarin stond dat de dader in een witte bestelwagen was gevlucht. Een vrouw uit Lichtervelde die dat gistermorgen te horen kreeg, wist dat haar zoon met zo’n auto op stap was geweest. Toen ze beschadigingen aan de wagen zag, voelde ze haar zoon aan de tand. Ze belde uiteindelijk de politie, en dwong haar zoon om zich aan te geven.

Het gaat om Bryan I. (30), leraar in een lagere school in een naburig dorp. Hij had de avond doorgebracht op café in Varsenare, bij Brugge. Het West-Vlaamse parket wilde gisteren niets vertellen over de verklaringen van de man. En ook zijn familie wilde geen commentaar kwijt. De aanrijder is vanmorgen voor de onderzoeksrechter verschenen, die heeft beslist de dertiger vrij te laten onder voorwaarden. Zijn advocaat verklaarde hierna dat er geen sprake is van dronkenschap of intoxicatie. "Hij reed ook niet te snel. Mijn cliënt betreurt de feiten enorm en wil zijn medeleven betuigen aan de slachtoffers." Volgens de verdediging besefte I. pas zondagochtend dat hij een persoon had aangereden. "Hij schaamt zich enorm voor wat er gebeurd is. Die jongen is emotioneel gebroken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER