© GMAX

Degradatietopper eindigt onbeslist

De degradatietopper tussen Deux Acren en RC Mechelen is zondag onbeslist geëindigd met een 3-3-gelijkspel.

Geert Fierens

Geen tien minuten waren er gespeeld toen Dahman een vrijschop inkopte. Na handspel van Lkoutbi werd de bal een eerste keer op de stip gelegd. Sakanoko maakte gelijk. Op een slecht bespeelbaar terrein vochten de twee ploegen een felle strijd uit. Racing rustte met een voorsprong na een goal van Tshihani.

De Mechelaars lekken op rozen te zitten toen Villano na fout op De Almeida vanop de stip de 1-3 nette. Maar op het uur een derde strafschop, nu voor handspel van Telen. Sakanoko trapte de aansluitingstreffer binnen. Op tegenaanval verzuimden de bezoekers de match te beslissen. Diep in blessuretijd scoorde Teirlinckx de 3-3.

Deux Acren:? Delwarte, Gevaert, Arena, Teirlinckx, Thissen (71' Kabeya-Devilers), Hospied, Vanderhaegen (82' Indenge Nyetonga), Sakanoko, Tresignie, Toussaint (59' Yakassongo-Ngoyi)), Diowo Wetshi.

RC Mechelen: Knipping, Lkoutbi, Villano (88' Van Delm), De Almeida, Peleman, Figys, Tshihani (65' Mertens), Nsumbu, Telen, Khchab, Dahman.?

Doelpunten: ?8' Dahman 0-1, 17' Sakanoko 1-1 (stafschop), 38' Tshihani 1-2, 49' Villano 1-3 (strafschop), 60' Sakanoko 2-3 (strafschop), 94' Teirlinckx 3-3

Gele kaarten: ?30' Vanderhaegen, 40' Figys, 70' Hospied, 75' Lkoutbi, 87' Kabeya-Devilers,

Rode kaarten:? geen.