© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© familie

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Je was niet alleen mijn zoon, maar ook mijn maatje”

In de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Wuustwezel vond zaterdag de uitvaartplechtigheid van Philippe Nijs (32) plaats. Hij overleed op 30 januari bij een ongeval op de Nieuwsmoersesteenweg. De chauffeur van de wagen, zijn boezemvriend Xavier L. (34), liet Philippe voor dood achter en zit in de cel.

margo tilborghs

Het werd een bijzonder emotioneel afscheid in een bomvolle Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in het centrum van Wuustwezel. Op de tonen van Everybody Hurts van R.E.M. werd het muisstil. Op verschillende beeldschermen werd het leven van Philippe geprojecteerd. Philippes vader, Didier, sprak de aanwezigen moedig, maar met een krop in de keel, toe. “Philippe was mijn zoon, maar ook mijn maatje”, zei hij. “Een rijbewijs interesseerde hem niet, maar het was uitgerekend een auto die hem uit het leven rukte.”

Iedereen kreeg de kans om op zijn of haar manier afscheid van Philippe te nemen. Ook zijn oogappeltje en bijna 4-jarig dochtertje Estée. Bij het begin van de viering had ze al een knuffelbeer bij de foto van haar papa geplaatst en op de muziek van 10.000 Luchtballonnen zette ze 32 witte ballonnen bij. Eén ballon voor ieder levensjaar. Het meisje begon spontaan te dansen voor de foto van haar papa. Haar onbevangenheid liet niemand onberoerd.

Na de herdenkingsdienst legde de familie bloemen neer op de plaats waar het ongeval op de Nieuwmoersesteenweg in Wuustwezel gebeurde. Op Valentijnsdag vindt er om 9.30u nog een herdenkingsplechtigheid plaats in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk. Iedereen is welkom om een laatste eer te bewijzen aan de betreurde Philippe Nijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER