© BFM

© BFM

© BFM

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stormweer houdt aan: verschillende parken gesloten

Het stormweer heeft al op verschillende plaatsen voor schade gezorgd. Automobilisten die vandaag de weg op gaan, moeten voldoende afstand houden en hun snelheid matigen wegens het stormweer. Verschillende parken blijven gesloten, ook in de stad Antwerpen.

inke

In de Uniondreef in Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht) is een boom op een huis terecht gekomen. Een tweede boom die voor het huis stond heeft de schade nog kunnen beperken. Toch raakten zowel de woning als de wagen van het gezin beschadigd.

In Den Heuvel in Oelegem (Ranst) was een boom over de weg gevallen. In Rumst moest de brandweer dan weer uitrukken voor losgekomen gevelpanelen in de Hoogstraat.

De stad Mechelen heeft maandag alle parken en stadstuinen gesloten omwille van het stormweer. Ook de stedelijke begraafplaats is tijdelijk gesloten. Dat meldt noodplanambtenaar Steven Vermeeren. De maatregel geldt tot dinsdagochtend.

De stad Antwerpen heeft in de loop van de namiddag al haar parken en groendomeinen gesloten omwille van het stormweer. "De kans op afbrekende takken is te groot, zodat de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd kan worden", luidt het. Ook de begraafplaats Silsburg en delen van begraafplaats Schoonselhof gaan dicht, maar de geplande uitvaarten kunnen onder begeleiding wel doorgaan. De parkings op de Scheldekaaien blijven tot nader order toegankelijk, aangezien de waterkeringsmuur voorlopig niet gesloten moet worden.

De stad gaat waar mogelijk infoborden en hekwerken plaatsen aan de hoofdingangen van parken en groendomeinen om eventuele bezoekers te waarschuwen. Ook sportclubs en concessiehouders mogen de domeinen trouwens niet betreden. In principe geldt de maatregel tot dinsdagochtend 6 uur.

Ook delen van het Antwerps provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom zijn afgesloten vanwege de voorspelde rukwinden. De publieke gebouwen in De Schorre zijn wel toegankelijk. In de stad Antwerpen zijn er voorlopig geen noodmaatregelen genomen, maar daar wordt maandagmiddag nog vergaderd over de kwestie.

De stad Geel sluit onder andere het stadspark uit voorzorg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er kunnen vandaag plaatselijk felle buien passeren met kans op onweer en hagel. Er staat dikwijls een krachtige wind met soms pieken tot 90 en aan zee tot 100 kilometer per uur.

Chauffeurs moeten er rekening mee houden dat de remafstand groter is dan anders wegens de regenbuien en rukwinden. “Dus zeker je snelheid matigen en voldoende afstand houden om obstakels te vermijden die op de weg kunnen vallen”, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum.

Carnaval

Het slechte weer speelt ook de carnavalsfeesten parten. In Aalst wordt de maandagstoet afgelast. Dat meldt burgemeester Christoph D’Haese.

Ook het stadsbestuur van onder andere Sint-Truiden heeft zondagavond beslist om de geplande carnavalsstoet niet te laten doorgaan omwille van het stormweer. De stoet wordt verplaatst naar 9 of 10 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER