© RR

Zeven parfumerieën in de regio Kempen

CittA gaat elke week op zoek naar ­zeven ­topadresjes. Deze week: parfumerieën in de Kempen en nabije omstreken.

Sharona Verheyen

1. Sublim, Laar 29, 2400 Mol en Grote Markt 14, 2200 Herentals

Een outfit is nooit compleet zonder parfum. Dat is de overtuiging van de dames van Sublim, een parfumerie met in onze regio vestigingen in Herentals en Mol. “Belangrijk is dat een parfum je persoonlijkheid versterkt en aanvult”, klinkt het bij Sublim. “Daarom kiezen we voor parfumhuizen die gebruik­maken van de meest kostbare ingrediënten en een parfum ook echt de tijd geven om te ­rijpen en zich te ontwikkelen.”

2. Parfumerie Dominique, Polderstraat 8, 2260 Westerlo

Voor vijftig jaar ervaring in de parfumsector moet je bij Parfumerie Dominique in Westerlo zijn. “Ik wist als kind al dat ik later de zaak van mijn ouders wilde overnemen. Mensen mooi en gelukkig maken met het perfecte parfum, dat is wat ik graag doe”, vertelt Dominique. En dat straalt de zaak ook uit. ­Persoonlijk advies, een service op maat, goede ­productkennis en vriendelijk personeel: dat is wat Dominique haar klanten wil bieden.

© RR

3. Duvem, Nieuwstraat 68, 2440 Geel en Neerstraat 8, 3980 Tessenderlo

Parfumerie Duvem is een echte familiezaak. Dat is voornamelijk te merken aan het enthousiasme waarmee je als klant voortgeholpen wordt. “Wij streven ernaar om elke klant met een goed en tevreden gevoel naar huis te laten gaan. Samen zoeken we naar een geur die het beste bij hem of haar past”, vertelt Gitte. En hoe weet je dan of je de juiste geur gevonden hebt? “Het voornaamste is dat de parfum zich op je lichaam ontpopt tot een nog betere geur. Als dat gebeurt, heb je je match gevonden.”

4. La Perla, Kapellestraat 10, 2431 Veerle (Laakdal)

Op zoek naar een geschikt cadeau? Audrey en Anja van La Perla helpen je graag. De parfumerie in Veerle-Laakdal staat namelijk bekend om haar prachtige geschenkverpakkingen. “Parfumhuizen hechten veel belang aan het creëren van het elixir en het ontwerpen van de flesjes en doosjes. Het is dan aan ons om te zorgen voor de finishing touch door echt werk te maken van de verpakking.”

© RR

5. Ilsensa, Stationsstraat 31, 3920 Lommel

Ilse Schoofs heeft met de oprichting van parfumerie Ilsensa haar droom waargemaakt. “Al voor ik de winkel had, stonden er thuis minstens 7 of 8 parfums tentoongesteld in mijn kast. Ik voel mij op mijn werk dan ook als een kind in een snoepwinkel.” Die passie vertaalt zich in de persoonlijke aanpak die elke klant krijgt aangeboden in de Lommelse parfumerie. “Om een juist beeld te krijgen van de gewenste ingrediënten stellen wij enkele vragen aan de klant. Een goed parfum is namelijk heel persoonlijk.”

6. Inoui, Antwerpsesteenweg 269, 2390 Malle

26 jaar geleden startte Inge met parfumerie en schoonheidssalon Inoui in Malle. De vraag naar parfumeries in de kleinere dorpen was groot en het aanbod klein. “Het exclusieve van parfums is wel veranderd in de loop der jaren. Ze zijn nu overal te verkrijgen en vaak met grote kortingen.” Toch kan parfumerie Inoui rekenen op een groot klantenbestand. “Mijn assortiment parfums is kleiner dan in de grote ketens, maar onze persoonlijke aanpak maakt dat we ons toch ­kunnen onderscheiden.”

© RR

7. Marie-Claire, Gebroeders De Winterstraat 5, 2275 Wechelderzande (Lille)

Parfumerie en schoonheidsinstituut Marie-Claire werd in 2014 overgenomen door Angela en Michelle. Met veel passie en plezier luisteren de schoonheidsspecialistes naar de vragen en noden van elke klant. “Je goed in je vel voelen, begint met er goed uitzien. Een goede verzorging van de huid, hippe kleding, toffe accessoires en als finishing touch een lekker geurtje: bij ons kan je terecht voor het totaalpakket.”

Dit artikel komt uit CittA
LEES DIT WEEKEND MEER IN CITTA