Vlaamse topacteurs in vernieuwende animatiereeks op Ketnet

© rr

Kinderzender Ketnet is gestart met de opnames van een vernieuwende animatiereeks ZOOks. Onder meer Charlotte Vandermeersch en Matteo Simoni zullen een rol vertolken.

nadb

ZOOks vertelt het verhaal van het twaalfjarige meisje Robin. Ze leeft in een stad zonder natuur. De natuur werd er tien jaar geleden, bij het overlijden van koning Alexander en zijn zoon prins Leon, door koning Ferdinand verbannen. Wanneer Robins moeder in het door hekken omringde woud verdwijnt, start Robin een heuse zoektocht naar haar.

Actrice Charlotte Vandermeersch zal de rol van de moeder van Robin op zich nemen. Wouter Hendrickx speelt de vader van Robin. Daarnaast krijgen ook Matteo Simoni (agent), Wim Helsen (koning Ferdinand), Warre Borgmans (koning Alexander) en Frank Focketeyn (agent) een rol toebedeeld. De regie is in handen van Dimitri en Kristoff Leue, die ook samen het scenario schreven.

Vernieuwend concept

Uniek aan de reeks is het gebruik van de rothoscopie-techniek. De scènes worden gedraaid met echte acteurs die nadien overgetekend worden. Dan volgt de integratie van de figuren in de decors en achtergronden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen