Direct naar artikelinhoud
Seksueel geweld

Bill Cosby gaat andere mannen waarschuwen voor risico's seksueel geweld

Bill Cosby steekt zijn vuist in de lucht nadat de rechtszaak tegen hem werd stopgezet. Er kwam geen uitspraak omdat de jury het niet eens raakte.Beeld EPA

Bill Cosby wil gaan rondreizen met een lezing waarin hij mannen gaat waarschuwen over de risico's van seksuele beschuldigingen. Volgens Fox News wil de acteur zich vooral richten op atleten en getrouwde mannen.

"Deze zaak is groter dan Bill Cosby", stelt zijn woordvoerder. De ster van jaren tachtig-hit The Cosby Show werd recent aangeklaagd voor het drogeren en aanranden van een vrouw in 2004. Uiteindelijk kwam er geen uitspraak in de rechtszaak omdat de juryleden geen eenduidig oordeel konden vellen.

Tientallen andere vrouwen zijn ondertussen naar buiten getreden met soortgelijke beschuldigingen. Maar veel van de zaken zijn verjaard. "Dit soort aanklachten kunnen mensen maken of breken, vooral jonge mensen", aldus de zegsman van Cosby. "Zij moeten weten wat hen boven het hoofd hangt als zij niet goed nadenken tijdens avondjes feesten."

De woordvoerder heeft naar eigen zeggen al "honderden telefoontjes" gekregen van burgerorganisaties en kerken met de vraag of Cosby ook bij hen wil langskomen.