© AFP

Zlatan Ibrahimovic maakt nieuwe club bekend

Zlatan Ibrahimovic zal volgend seizoen de kleuren van Manchester United verdedigen. Dat meldde de 34-jarige Zweedse spits donderdag op zijn Twitter account. "Time to let the world know. My next destination is @ManUtd", klinkt het. De club van Marouane Fallaini en Adnan Januzaj heeft het nieuws nog niet bevestigd.

jvh

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat Ibrahimovic het Franse PSG, waar hij einde contract was, zou verlaten, maakte hij eind mei al bekend. "I came like a King, I left like a Legend", twitterde hij toen.

De 34-jarige Ibrahimovic is na de Franse verdediger Eric Bailly de tweede aanwinst van The Red Devils sinds de aanstelling van Mourinho. United hoeft geen transfersom te betalen voor Ibrahimovic, die in mei aankondigde zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen. De overgang hing al weken in de lucht, maar Ibrahimovic wou pas na het EK duidelijkheid scheppen. Over de contractduur is nog niets bekend. Wellicht gaat het over een overeenkomst van één jaar.

Weer samenwerken met Mourinho

Ibrahimovic speelde van 2012 tot 2016 voor PSG, dat in die periode telkens de landstitel veroverde. Afgelopen seizoen scoorde Ibrahimovic in 51 wedstrijden 50 goals voor PSG. Eerder was hij bij zijn jeugdclub Malmö FF (1999-2001), Ajax (2001-2004), Juventus (2004-2006), Inter Milaan (2006-2009), Barcelona (2009-2010) en AC Milaan (2010-2012) aan de slag. Met Ajax, Juventus, Inter, Barcelona en Milan werd Ibrahimovic eveneens kampioen. Ook de bekers van Nederland, Spanje en Frankrijk heeft hij op zijn palmares. De Champions League won Ibrahimovic nog niet en dat zal hij ook volgend seizoen niet doen. Onder Louis van Gaal greep Manchester United naast een ticket voor het kampioenenbal.

Op het Europees kampioenschap in Frankrijk werd Ibrahimovic met Zweden in de groepsfase uitgeschakeld na een gelijkspel (1-1) tegen Noord-Ierland en nederlagen tegen Italië (1-0) en de Rode Duivels (1-0). Nog voor de wedstrijd tegen België kondigde de 116-voudige international zijn afscheid van het Zweedse voetbalelftal aan. Hij scoorde 62 doelpunten voor zijn land.

Bij Manchester United ziet Ibrahimovic trainer José Mourinho terug. Die had de Zweed in het seizoen 2008-2009 al bij Inter onder zijn hoede. "Al was ik blij met mijn transfer van Inter naar Barça, ik was triest dat ik Mourinho moest verlaten", liet Ibrahimovic in zijn biografie "Ik ben Zlatan" optekenen. "Die man is echt speciaal. Tussen ons klikte het meteen. Hij is min of meer iemand geworden voor wie ik mijn leven zou geven."

Mourinho liet zich al in 2014 in een interview met The Guardian ontvallen dat hij graag nog eens zou willen werken met Ibrahimovic. "Ik snap de mensen niet die zeggen dat hij een lastig persoon is. Het is juist heel eenvoudig om met hem te werken, aangezien hij een echte winnaar is. Hij is een van de beste spelers die ik onder mijn hoede heb gehad."

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

A photo posted by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer