© Vanessa Gerrits

© Vanessa Gerrits

thumbnail: null
thumbnail: null

Young Adult-auteur verovert harten met 'Tweedehands Vleugels'

Uitgeverij Dutch Venture Publishing neemt Truiens schrijftalent Vanessa Gerrits (26) onder haar vleugels. ‘Tweedehands Vleugels’, het eerste deel in een fantasytrilogie voor young adults, werd op 30 juni gelanceerd in België en Nederland. “Avontuur en fantasie troef, maar bovenal staat een verboden liefde centraal. Zwijmelen toegestaan”, aldus Gerrits.

Vanessa Gerrits

Debuutauteur Vanessa Gerrits (°1989, Sint-Truiden) veroverde al heel wat lezersharten met haar selfpublished boeken ‘Tweedehands Vleugels’ en ‘Zilveren Vleugels’, de eerste twee delen in de Vleugels Trilogie. Haar verhalen vonden hun weg naar honderden Vlaamse en Nederlandse lezers dankzij Brave New Books, het selfpublishingplatform van e-commercegigant Bol.com.

Inmiddels is deel één opgepikt door de jonge indie-uitgeverij Dutch Venture Publishing voor een herpublicatie op de grote markt. Het boek is overal als paperback te koop vanaf 30 juni 2016 aan de prijs van 17,95 euro. In ebookformaat is de prijs 3,99 euro. Uniek hierbij is dat de ebookversie zowel in het oorspronkelijke Vlaams te koop blijft als dat er een nieuwe editie in Algemeen Nederlands verschijnt: “Dat betekent dat woordjes zoals ‘bottines’ laarzen werden – het zit ‘m dus in de details, maar die maken wel degelijk het verschil!” aldus Gerrits.

Talent van eigen bodem

Dutch Venture Publishing investeert daarmee in talent van eigen bodem. Nederlands paranormal romance-auteur Jen Minkman (winnares 2de prijs Harland Awards en initiatiefneemster nieuwsbrief ‘Wij willen Nederlandstalige YA’, n.v.d.r.) geeft lokale YA-auteurs zo een kans om op te boksen tegen de overwegend Amerikaanse concurrentie.

Jen Minkman: “Young Adult Fantasy is een voornamelijk buitenlandse aangelegenheid, waarbij de markt grotendeels verzadigd is door vertalingen. Maar voor lezers uit België en Nederland is het net extra leuk om boeken te lezen die zich in hun eigen omgeving afspelen.” Tweedehands Vleugels situeert zich dan ook in Nieuw-Anvers, een alternatieve steampunkversie van Antwerpen. Knipoogjes zoals de rivier ‘de Scelde’ brengen mythische avonturen dichter dan ooit bij huis.

Engelachtige romantiek

“Het verhaal gaat over een jonge Beschermengel, Anna-Lucia (Lucy, n.v.d.r.), wiens vleugels gestolen worden door ‘Kraai’ Max, die ze bij zichzelf wil implanteren. Hierdoor ontstaat echter een onverwachte band tussen de twee, met een verboden liefde tot gevolg”, vertelt Vanessa Gerrits. Fans van haar boeken lauweren de beeldende schrijfstijl en originele wereldbouw, gecombineerd met meeslepende romantiek op jongerenmaat.

“Hoewel het boek over mythische wezens gaat, worstelen de Engelen en Kraaien in ‘Tweedehands Vleugels’ ook met emoties en situaties die de echte gevoelswereld van young adults weerspiegelen. Van een eerste verboden liefde tot de strijd voor zelfstandigheid”, aldus Gerrits over het eerste deel in de trilogie. Deel drie van de trilogie wordt momenteel geschreven maar heeft nog geen geplande publicatiedatum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer