Welke roman is het beste boek aller tijden?

Cobra, de cultuursite van de VRT, gaat op zoek naar het beste boek aller tijden. Lezers kunnen dit najaar stemmen voor hun favoriete romans. Op basis daarvan zal Cobra een Boekentop 50 samenstellen met "50 echt onvergetelijke romans uit de vaderlandse letteren en de wereldliteratuur".

"Het proces" van Kafka? "Honderd jaar eenzaamheid" van Marquez? Of "Het verdriet van Belgiƫ" van Claus? Dit najaar kan iedereen die graag leest op de cultuursite Cobra.be een keuze maken uit een lange lijst tijdloze romans, uit binnen- en buitenland, van minstens vijf jaar oud.

Tien Vlaamse auteurs maken lezers warm voor hĆŗn favoriete auteur. Zo houdt Saskia De Coster een pleidooi voor "Mrs. Dalloway" van Virginia Woolf, terwijl Walter Van den Broeck "Les liaisons dangereuses" aanprijst als "de voorloper van de chatbox".

Cobraā€™s Boekentop 50 loopt van 31 oktober tot 12 december. In een eerste fase, tot 21 november, wordt een shortlist van vijftig klassiekers gekozen uit een longlist van bijna driehonderd titels. In een tweede fase wordt die shortlist omgetoverd tot een top vijftig.

Stemmen kan online op www.cobra.be en ook op de Boekenbeurs, in een echt stemhokje op een stembiljet van papier. Wie meedoet, maakt kans op een boekenpakket.

Meest gelezen