© Photo News

Frankrijk onder indruk van Batshuayi na eerste basisplaats

Michy Batshuayi (21) kwam gisteravond voor het eerst aan de aftrap in een wedstrijd met inzet voor Olympique Marseille. In de Franse ligabeker nam hij het op tegen Rennes en wist meteen te scoren. In Frankrijk is men meteen onder de indruk van onze jonge landgenoot. ‘Meer dan een joker’, kopt Sport.fr, terwijl het toonaangevende L’Equipe hem zelfs uitroept tot Man van de Match.

wic

Batshuayi kende met vijf doelpunten in de voorbereiding bij Marseille een veelbelovende start, maar eens het echt om de knikkers ging verdween de man die overkwam van Standard naar de achtergrond. Tot hij samen met enkele andere bankzitters dus zijn kans kreeg in de Ligabeker, die eigenlijk van ondergeschikt belang is in Frankrijk. Batshuayi verloor dan wel van Rennes met 1-2, maar scoorde wel het enige doelpunt voor Marseille en werd door dé Franse sportkrant L’Equipe uitgeroepen tot Man van de Match. ‘Hij speelde dominant en was altijd aanspeelbaar’, schrijft de krant. ‘Hij wist niet alleen zijn eerste doelpunt voor Marseille te maken, maar toonde zich ook gevaarlijk met het hoofd. Al had hij zich ook nog meer kunnen laten zien. In de zeventigste minuut verloor hij het duel met de doelman Rennes, en miste zo de kans om Marseille terug op voorsprong te brengen.’

Batshuayi moet wel nog efficiënter worden

Ook Sport.fr is lovend over Batshuayi. ‘Meer dan een joker’, kopt het boven een grote foto van de voormalige spits van Standard. ‘Al verloor Marseille, toch heeft Batshuayi punten gescoord. Hij heeft niet nagelaten om zich bij zijn vuurdoop nadrukkelijk in de kijker te spelen. En te bewijzen dat hij meer is dan een luxe-invaller, een rol waarin hij sinds het begin van het seizoen gedwongen werd. De supporters van Marseille konden zijn neus voor doelpunten bewonderen nadat hij met een knappe goal, op techniek afgewerkt, het openingsdoelpunt scoorde voor l’OM. Trainer Bielsa was dan ook tevreden van één van de beste aankopen van afgelopen zomer. ‘Ik ben tevreden over al mijn invallers, vertelde hij. Zeker de bijdrages van Fanni en Batshuayi waren waardevol’.

Toch heeft ook Sport.fr gezien dat Batshuayi niet altijd even efficiënt was. ‘Ergens kunnen we wel begrijpen dat Bielsa het seizoen niet gestart is met een speler die duidelijk nog werk te verrichten heeft voor doel. Dat bewijzen de drie keren dat Rennes-doelman Costil aan het langste eind trok oog in oog met Batshuayi. Hij heeft concurrentie van André-Pierre Gignac, de huidige topschutter in Frankrijk. Dat Marseille nu al uitgeschakeld is in de Ligabeker is eigenlijk geen goed nieuws voor de speelkansen van Batshuayi de komende maanden. Want in het huidige systeem van Bielsa is er maar plek voor één spits, en dat is vooralsnog Gignac’, is de Franse sportwebsite realistisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal