© Jef Wijckmans

Paaltjes Kerremansstraat zorgen voor (te) veel hinder

Om het verkeer in de Kerremansstraat te vertragen, liet het schepencollege doorgangspoorten creëren bij middel van paaltjes. Volgens oppositieraadslid André Gielis is de maatregel iets te ingrijpend en belemmert het de doorgang van brede voertuigen.

Jef Wijckmans

De Kerremansstraat is een van de wegen die door de meerderheid ingeschreven staan om heraangelegd te worden. Mede met de steun van het dansfestival Tomorrowland is de heraanleg van de rijweg en aanleg van fiets- en voetpaden voorzien tegen 2017.

Omdat voetgangers, fietsers en het autoverkeer allemaal op dezelfde rijweg moeten, liet het gemeentebestuur reeds eerder fietssuggestiestroken op de rijweg schilderen. Als extra bescherming werden nu ook sluizen voor het autoverkeer voorzien door op korte afstand van mekaar paaltjes op de rijweg te plaatsen.

“Ik heb zeer mijn twijfels bij de veiligheid voor fietsers” zegt André Gielis namens de 3D-oppositiepartij. “Deze weg wordt veel gebruikt door wielertoeristen van of naar de Bosstraathelling in buurgemeente Boom. Wanneer deze in groep rijden, vrees ik dat ze niet steeds de paaltjes zullen opmerken.”

“Bovendien hebben jullie de ingreep zo drastisch laten uitvoeren dat bredere voertuigen amper of niet meer doorkunnen. De weg ligt in in een landbouwgebied. Ik vrees dan ook dat sommige van de machines die hier moeten passeren dat effectief ook niet kunnen zonder schade op te lopen of te veroorzaken.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER