© Yorick Jansens

PROXIMUS LEAGUE. Bergen en OHL delen de punten

OH Leuven is er in de openingswedstrijd van de 13de speeldag in tweede klasse niet in geslaagd om voorlopig de leiding over te nemen van Eupen. De Leuvenaars bleven op bezoek bij Bergen in een duel tussen twee net gedegradeerde ploegen steken op een 1-1 gelijkspel. Vergerolle opende al vroeg de score, Kostovski maakte halverwege de tweede helft gelijk.

jvh

De dertiende speeldag in de Proximus League heeft dit weekend weinig tot geen aardverschuivingen teweeggebracht. Van de top vijf liet enkel Oud-Heverlee Leuven punten liggen. Het speelde vrijdag 1-1 gelijk op het veld van Bergen. Eupen deed immers bij staartploeg Heist-op-den-Berg wat het moest doen: 0-4 winnen.

Maar ook STVV, Lommel United en Seraing United lieten geen steek vallen. Sint-Truiden beleefde een lastige wedstrijd op het veld van Pastro Eisden Maasmechelen. Pas in de 93e minuut kon Hendrickx 0-2 scoren, maar amper een minuutje later maakte Allegra de aansluitingstreffer. Voor een eindoffensief was het echter te laat.

Lommel ontving Racing Mechelen en had in het eigen stadion weinig moeite met de Mechelaars. De wedstrijd eindigde op 3-0. Seraing had thuis meer moeite met Tubeke. Pas in de 88e minuut scoorde Kehli de verlossende 2-0.

In de andere wedstrijden was er winst voor Dessel Sport, dat bij Geel ging winnen met 0-1. Zaventem kon met 1-0 winnen tegen WS Brussel, waardoor ze de rode lantaarn doorgeven aan Geel. Virton en Eendracht Aalst maakten er een spektakelstukje van. Na 90 minuten stonden de bordjes op 3-3. Thuisploeg Virton haalde in de laatste minuten van de match nog een 1-3 achterstand op.

Speeldag 13:Bergen - OHL 1-1

Zaterdag:Virton - E. Aalst 3-3Seraing Utd - Tubeke 2-0Lommel United - RC Mechelen 3-0Heist - Eupen 0-4P.Maasmech. - St.-Truiden 1-2ASV Geel - Dessel Sport 0-1

Zondag:Woluwe-Zaventem - WS Brussel 1-0Roeselare - Antwerp 0-0

Bekijk hier het klassement in de Proximus League!