Cavendish duidelijk niet op zijn gemak naast Bramati in volgwagen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De revaliderende Mark Cavenidish kwam op de rustdag zijn ploegmaats van Omega Pharma-Quickstep begroeten in de Tour en nam een dag later plaats in de volgwagen naast Davide Bramati. 'Cav' naast 'Brama': dat moest wel vuurwerk geven...

vermi

Tour de France op Sportwereld.be

De Britse sprinter voelde vooraf al nattigheid toen hij bij 'Brama' in de wagen stapte tijdens de eerste Pyreneneeënetappe. Hij was naar eigen zeggen klaar voor een 'onvergetelijke ervaring' maar moest al snel even diep adem halen.

Op het vlakke gedeelte was hij duidelijk meer op zijn gemak en kon hij zelfs een interview geven aan een motard. In de finale nam de spanning toe en moest de Brit weinig onderdoen voor de excentrieke Italiaan. Even wilde hij zelfs de microfoon overnemen om teamorders te geven maar dat liet Bramati niet gebeuren.

Toen kwam echter de afdaling van Port de Balèes en daar was de schrik duidelijk af te lezen op het gelaat van de renner. De boze blik richting Bramati was veelzeggend. In de wagen of op de fiets: het is en blijft toch een groot verschil.Kwiatkowski deed het niet onaardig ('he's flying', aldus Cavendish) maar de Pool zou uiteindelijk stranden op de zevende plaats. Zijn ontgoocheling achteraf sprak eveneens boekdelen...

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen