Opnieuw weigert school meisjes met lange rokken

Na de Ursulinnen in Mechelen heeft nu ook een Brusselse school meisjes met lange jurken of rokken geweigerd. De directie verwijst naar het schoolreglement. De leerlingen laten het er niet bij.

tg

Vrijdagochtend werd een dertigtal leerlingen van het Franstalige Institut De Mot-Couvreur, in de buurt van de Antoine Dansaertstraat in Brussel, de toegang tot de lessen geweigerd. De reden: ze droegen lange jurken of rokken. En dat mag niet van de directie. De leerlingen werden daar begin april nog eens op gewezen. Ook toen was er een incidentje in de school.

‘Toen we vanmorgen rond acht uur naar binnen wilden, mochten we niet. De meeste meisjes die geweigerd werden, droegen lange rokken of jurken in verschillende kleuren. Dat is toch mode’, zegt de 17-jarige Sana in La Capitale.

De meisjes protesteerden nadien voor de school, waarop de directie de politie verwittigde. Die kon niet meer doen dan de meisjes te vragen om de omgeving van de school te verlaten.

Maar ze laten het er niet bij. Ze eisen een gesprek met de directie.

De directeur weigerde commentaar te geven en zwaaide met het schoolreglement. Maar daar namen de leerlingen geen genoegen mee. Omdat lange rokken volgens hen geen religieuze tekens zijn.

Schepen van Onderwijs in Brussel Faouzia Hariche wilde niet reageren en zal het probleem met de verschillende partijen proberen uit te klaren. Hij wil zo snel mogelijk een oplossing want de examens komen er aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen