© BELGAIMAGE

CHAMPIONS LEAGUE. Real laat zege liggen in Dortmund, Tottenham-Belgen winnen in Moskou

Titelverdediger Real Madrid kon op de tweede speeldag in de groepsfase van de Champions League niet winnen op het veld van Borussia Dortmund. Het werd 2-2. Tottenham won met 0-1 tegen CSKA Moskou, terwijl Leicester een gouden zaak deed door met 1-0 te winnen van FC Porto.

vtvn

Groep E: Spurs winnen, Glik redt Monaco

Bij Tottenham stonden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de verdediging op bezoek bij CSKA Moskou. Het was voor de Spurs echter wachten tot de 71e minuut alvorens ze de netten deden trillen. Heung-Min Son scoorde de winning goal voor de Engelse club, die hij afgelopen weekend ook al drie punten bezorgde tegen Middlesbrough.

Bayer Leverkusen leek op het veld van Monaco heel lang op weg naar een knappe overwinning. De onvermijdelijke Javier Hernandez had de Duitsers namelijk op 0-1 gezet in de 74e minuut. Kamil Glik haalde in de 94e minuut echter verschroeiend uit en bezorgde zo de Monegasken alsnog een punt: 1-1.

In de stand leidt Monaco met vier punten. Daarna komt Tottenham met drie punten, Bayer Leverkusen heeft er twee en CSKA één.

Groep F: Real laat punten liggen

Real Madrid heeft niet kunnen winnen bij Borussia Dortmund. Cristiano Ronaldo, wie anders, scoorde na 17 minuten de 0-1 voor de Koninklijke. Raphaël Varane klopte echter nog voor rust op ongelukkige wijze zijn eigen doelman: 1-1. De Franse verdediger maakte op het uur zijn foutje goed maar drie minuten voor tijd zette André Schürrle de 2-2-eindstand op het bord.

Sporting Lissabon had voor eigen publiek weinig moeite met Legia Warschau. Bryan Ruiz (ex-AA Gent) en de Nederlander Bas Dost bezorgden de Portugezen een 2-0-overwinning en de eerste drie punten in de groepsfase.

In de stand leiden Borussia Dortmund en Real Madrid met vier punten. Sporting Lissabon heeft er drie, Legia nul.

Groep G: Leicester doet gouden zaak

Club Brugge ging opnieuw met de billen bloot en verloor op het veld van FC Kopenhagen met 4-0. Lees hier het verslag.

Leicester City deed wel wat het moest doen: winnen thuis tegen FC Porto. Islam Slimani scoorde in de 25e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

In de stand gaan de Foxes aan kop met zes punten. Kopenhagen is een verrassende tweede met vier punten. Dan volgt Porto met één punt en Club met nul.

Groep H: Juventus dolt, Sevilla wint

Juventus moest na het gelijke spel op de eerste speeldag tegen Sevilla wat recht zetten en had heel weinig moeite met Dinamo Zagreb. Goals van Miralem Pjanic en Gonzalo Higuain bezorgden de Oude Dame een 0-2-voorsprong bij de rust. Na de pauze dikten Paulo Dybala en Dani Alves de score nog aan tot 0-4.

Sevilla had weinig overschot tegen Olympique Lyon maar won uiteindelijk wel met 1-0. Wissam Ben Yedder tekende in minuut 53 voor het enige doelpunt.

In de stand leiden Juventus en Sevilla de dans met vier punten. Lyon volgt met drie punten, Zagreb heeft er nog geen.

Bekijk hier alle uitslagen en tussenstanden in de Champions League!