© Yorick Jansens

PROXIMUS LEAGUE. Eupen onderuit, OHL maar gelijk

In de tweede klasse van het voetbal heeft Eupen een slechte zaak gedaan. Het verloor met 2-0 bij Virton en ziet Seraing naar de tweede plaats wippen. Dat won met 3-0 van Seraing. OHL kon niet winnen. Antwerp verloor voor de derde keer op rij, dit keer was Bergen te sterk.

dmm

Sint-Truiden had zijn ambities om dit jaar te promoveren uit de Belgische tweede voetbalklasse vrijdagavond alkracht bijgezet. Leider STVV won de Limburgse topper op het veld van Lommel United met 0-1 (doelpunt Parzyszek) en breide zijn voorsprong op eerste achtervolger Eupen uit tot 6 punten.

Bergen kwam op voorsprong tegen Antwerp na een own-goal van Martens. Owusu maakte zes minuten later gelijk, maar na een rode kaart voor Van Den Bogaert lukte Bergen alsnog de winning goal. Gnohere maakte één minuut voor affluiten de 2-1 voor de thuisploeg.

Uitslag:

Lommel - Sint-Truiden 0-1

Zaterdag:

Virton - Eupen 2-0Roeselare - P.Maasmech 4-0ASV Geel - WS Brussel 1-1Heist - Woluwe-Zav 2-1OHL - E. Aalst 0-0Tubeke - RC Mechelen 1-0Seraing Utd - Dessel Sp 3-0