thumbnail:
thumbnail: null
thumbnail:

Mertens doet gouden zaak, De Bruyne verliest bij T. Hazard

Kevin De Bruyne heeft een pijnlijke 1-0 nederlaag geleden op het veld van Borussia Mönchengladbach. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vlak voor tijd. Daardoor is Bayern officieel kampioen in de Bundesliga. Juventus is ondanks een derbynederlaag tegen Torino een stapje dichter bij de titel in de Serie A, eerste achtervolger Lazio speelde slechts 1-1 gelijk. Dries Mertens deed een goede zaak, Napoli won overtuigend met 4-2 en zet Roma onder druk.

jtp

Bundesliga: Wolfsburg onderuit, Bayern pakt titel

Wolfsburg en Kevin De Bruyne kennen een moeilijke week. Na de uitschakeling in de Europa League eerder deze week, ging het nu ook kopje-onder bij Borussia Mönchengladbach. Bij Gladbach zat Thorgan Hazard een hele wedstrijd op de bank, hij zag zijn ploeg een hele wedstrijd goed spelen. Hermann trapte een eerste grote kans net naast de paal buiten. De Bruyne kon kort voor rust Die Wölfe op voorsprong brengen, maar trapte net over het doel. De wedstrijd leek, ondanks het overwicht van Gladbach, op een 0-0 te eindigen, maar Max Kruse maakte er net voor tijd 1-0 van met een onhoudbaar schot.

Aubameyang was de matchwinnaar bij Borussia Dortmund. Tegen Eintracht Frankfurt liet de Gabonese spurtbom na een kwartier een grote kans liggen en kopte een voorzet van Blaszczykowski over de lat, maar tien minuten later maakte hij die misser goed. Frankfurt-speler Kittel beging duidelijk handspel in de zestien, Aubameyang zette de penalty fraai om met een panenka. Nog voor de rust bediende diezelfde Aubameyang Kagawa, de Japanner gleed aan de tweede paal de 2-0 binnen. Dortmund kreeg in de tweede helft nog enkele kansen om de score uit te diepen, maar met name Marco Reus kreeg zijn vizier niet afgesteld. Door de 2-0 haalt Dortmund 6 op 6, het springt naar een achtste plaats, drie punten verwijderd van een Europees ticket.

Het koste bloed, zweet en tranen maar Bayern München heeft op de 30e speeldag in de Bundesliga Hertha Berlijn opzij gezet. Der Rekordmeister won met 1-0 dankzij een laat doelpunt van Bastian Schweinsteiger. Daarmee is Bayern nu ook zeker van zijn 25e titel in de clubgeschiedenis. Lees hier meer.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Bundesliga!

Serie A: Juventus verliest derby

Juventus speelde op zondag de derby van Turijn tegen Torino. Na 35 minuten krulde Andrea Pirlo de bal prinsheerlijk via de onderkant van de lat in doel. Juventus kon echter niet met een voorsprong gaan rusten, Darmian maakte op slag van rust de 1-1 met een mooie knal. Dertien minuten na de rust was iedereen bij Juventus Quagliarella vergeten, de ex-Juve-speler duwde van dichtbij de 2-1 in het lege doel. Door deze nederlaag haalt Juventus slechts 3 op 9, maar doordat eerste achtervolger Lazio slechts gelijkspeelde, kan Juventus volgende week mogelijk al de titel vieren.

AS Roma heeft een nieuwe steek laten vallen. De Romeinen gingen met 2-1 onderuit op het veld van Inter, ondanks een goal van Radja Nainggolan. Hernanes had de Nerazzuri na een kwartier op voorsprong gezet. Na een uur was het moment van Nainggolan gekomen. Hij liep zich goed vrij en schoof de bal staalhard tegen de netten. Vlak voor tijd bezorgde Mauro Icardi Inter alsnog de 2-1 zege.In de stand staat Roma derde met 58 punten. Inter rukt op naar een voorlopige zevende plek.

Dries Mertens en Napoli zetten Roma wel onder druk. Napoli won overtuigend met 4-2 tegen Sampdoria en nadert tot op twee punten van de derde plaats van AS Roma. Die geeft recht op de voorrondes van de Champions League. Mertens bleef 90 minuten op de bank bij Napoli. Sampdoria kwam vroeg op voorsprong na een owngoal, maar Gabbiadini en Higuain zetten de scheve situatie nog recht voor de rust. In de tweede helft diepten Insigne en opnieuw Higuain nog de score uit tot 4-1, Muriel milderde tot 4-2.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Serie A.

Premier League: Status quo voor Europa League-ticket

Man City leek op weg naar een eenvoudige zege tegen Villa. Na een blunder van doelman Guzan schoot Agüero Manchester City al na vier minuten op voorsprong. In de 66e minuut verdubbelde Kolarov de score. De linksachter mikte een vrije trap in de linkerbenedenhoek. Vier minuten later gaf Cleverley de 'Villans' opnieuw hoop. De Manchester City-verdediging slaagde er niet in het leer te ontzetten, de Engelsman klopte Hart met een botsend afstandsschot. Vijf minuten voor affluiten werkte Sanchez de gelijkmaker in doel. In het slot kwam de bal na een hoekschop bij Fernandinho terecht. Met een mooie knal zette de Braziliaan de 3-2 eindstand op het scorebord.

Christian Benteke stond de hele wedstrijd in de spits bij de bezoekers. Bij City ontbrak de geblesseerde Vincent Kompany, Dedryck Boyata kwam niet van de bank. De 'Citizens' staan met 67 punten op de tweede plaats. Leider Chelsea telt negen punten meer, maar heeft twee matchen minder gespeeld. Ook Arsenal, derde met 66 punten, heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Manchester City. De 'Gunners' spelen zondag de topper tegen Chelsea. Manchester United, vierde met 65 punten, wacht nog een duel met Everton. Aston Villa is 15e met 32 punten.

Liverpool heeft zijn tanden stuk gebeten op een stug West Brom. Ondanks een rits aan kansen (20 doelkansen voor Liverpool tegenover 6 voor West Brom) bleef het 0-0. In een weinig entertainende eerste helft, waar West Brom-coach Tony Pulis een serieuze muur liet optrekken, kreeg Steven Gerrard de beste kans. In zijn 500e Premier League-wedstrijd knalde de middenvelder van Liverpool op het halfuur een vrije trap maar net over de lat. Na de rust kwam jongeling Jordan Ibe het dichtst bij de 0-1 voor Liverpool, hij knalde tegen de lat. In de absolute slotfase had Simon Mignolet nog een goede redding in huis om de zijn netten schoon te houden. Liverpool deelt de vijfde plaats met Tottenham, dat 2-2 speelde bij Southampton.

Southampton en Tottenham begonnen terughoudend aan de wedstrijd. Puntenverlies zou een bijna zekere uitschakeling betekenen voor de felbegeerde vijfde plaats. Na een halfuur spelen opende Graziano Pellè de score met een kattenpootje, maar op slag van rust kwamen de Spurs toch nog langszij dankzij een kopbal van Lamela. In de tweede helft scoorde Pellè zijn tweede, maar dankzij een sterke Nacer Chadli pakte Tottenham toch nog een punt. De Rode Duivel trapte overhoeks vanuit een scherpe hoek de 2-2 binnen en werd vervangen door Moussa Dembele. Jan Vertonghen maakte de tijd vol bij Tottenham, bij Southampton stond Toby Alderweireld 90 minuten op het veld, hij maakte zijn rentree zowaar als verdedigende middenvelder.

Leicester City lijkt zich dan toch te kunnen redden in de Premier League. De ploeg van Ritchie De Laet, ingevallen laat in de tweede helft, won met 0-1 op het veld van Burnley, en springt voor het eerst sinds lang naar een veilige (zeventiende) plaats. Burnley staat allerlaatst.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Premier League!

Primera Division: Real met de schrik vrij

Real Madrid had zijn handen vol met Celta de Vigo, de nummer 9 in de Primera Division. Dat opende al na 9 minuten de score via Nolito. Real Madrid deed het tegen Celta opnieuw met Ronaldo, maar wel nog steeds zonder Bale of Modric. Tony Kroos bracht de Koninklijke op het kwartier opnieuw langszij. Man in vorm Chicharito scoorde de 1-2, maar opnieuw liet Celta de Vigo zich niet oprollen. Mina scoorde na 28 minuten de gelijkmaker. James stuurde Real toch nog met een 2-3 voorsprong de rust in. Na de pauze bleef de droom van Chicharito nog wat duren, hij zette de 2-4 eindstand op de tabellen.

Barcelona heeft zaterdag stadsgenoot Espanyol Barcelona met lege handen naar huis gestuurd na een 0-2 zege in de derby. Neymar trapte na een heerlijke combinatie over drie stationnetjes de bal centraal binnen. Nog voor de rust verdubbelde Messi de score. Ook de 0-2 was van bijzonder hoog niveau, vanuit een onmogelijke hoek knalde de Argentijn een volleypass van Suarez in het zijnetje. Barça kwam tien minuten ver in de tweede helft met tien man te staan, na een tweede gele kaart voor Alba, maar Espanyol kon de fiere leider in de Primera Division niet meer bedreigen. In de toegevoegde tijd kreeg thuisspeler Moreno ook nog rood na aanhoudend zeuren bij de ref.

Atlético Madrid deed wat het moest doen: winnen. Elche werd met 3-0 opzij gezet dankzij drie goals na de pauze. Antoina Griezmann nam er twee voor zijn rekening. Tussendoor scoorde ook Raul Garcia. Atletico blijft in de stand Sevilla voor, de ex-ploeg van Thibaut Courtois staat derde met 72 punten.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Primera Division!

Ligue 1: Lyon en PSG zij aan zij

Lille is zaterdag op de 34e competitiespeeldag in de Franse Ligue 1 tegen een bijzonder pijnlijke nederlaag aangelopen. LOSC, met Rode Duivel Divock Origi de tweede helft tussen de lijnen, ging in het Parc des Princes met zware 6-1 cijfers onderuit bij Paris Saint-Germain. Lees hier een uitgebreid verslag

Lyon had weinig moeite met Reims. Tolisso maakte al na 2 minuten de 0-1, Lacazette deed er na 6 minuten nog een doelpuntje bij. De topschutter uit Frankrijk deed zo nog een goaltje bij zijn totaal, met 26 goals doet hij de concurrentie verbleken. Peuget lukte wel nog de aansluiting voor Reims, maar Njie bracht Lyon een 1-3 ruststand. Het bleef lange tijd bij die tussenstand, pas in de absolute slotfase scoorde Tacalfred een owngoal, goed voor de 1-4. De 2-4 van Charbonier was slechts een magere troost. In de stand blijven PSG en Lyon zij aan zij, al heeft PSG nog een wedstrijd achter de hand.

Monaco kon overtuigend winnnen op het veld van rode lantaarn Lens. Yannick Ferreira Carrasco stond de hele wedstrijd op het veld en had met het openingsdoelpunt in de 36e minuut een belangrijk aandeel in de zege van de Monegasken.Hij bewees opnieuw zijn waarde met een assist voor Martial kort voor rust, Silva zette de eindscore op het bord. Monaco staat derde op 6 punten van leider PSG, Lens is zo goed als zeker van degradatie naar de Ligue 2.

Bastia, met Guillaume Gillet 90 minuten tussen de lijnen, heeft zaterdag een goede zaak gedaan in de degradatiestrijd. Het ging met 1-2 winnen bij Evian-Thonon-Gaillard en keerde met de drie punten terug naar Corsica. In de stand wordt Bastia nu dertiende met 40 punten en staat het drie punten boven de eerste degradatieplaats.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Ligue 1.

Eredivisie: Willem II-Belgen pakken punt

Op de 32e speeldag in de Nederlandse eredivisie speelde Willem II (met Robbie Haemhouts 69 minuten en Dries en Stijn Wuytens een volledige wedstrijd op het veld) 1-1 gelijk bij Heerenveen. In de stand is de club uit Tilburg tiende. Heracles, met Bram Castro tussen de palen, ging met 1-3 winnen bij NAC en is veertiende in de stand.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Eredivisie.

Championship: Vossen pijnlijk onderuit, Watford promoveert

Jelle Vossen en Middlesbrough hebben een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om rechtstreekse promotie. Het verloor met 4-3 bij Fulham, en moet leider Watford laten gaan. Watford won met 2-0 van Brighton & Hove Albion en is zeker van promotie naar de Premier League. Bournemouth heeft evenveel punten dan Middlesbrough, maar staat dankzij een beter doelpuntensaldo tweede. Met nog twee speeldagen voor de boeg wordt het dus spannend bovenin.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Championship!

Rusland: Witsel bezorgt Zenit de volle buit

Axel Witsel heeft zondag op de 25e speeldag in de Russische competitie Zenit Sint-Petersburg de drie punten bezorgd tegen Arsenal Tula. De Rode Duivel kopte in de 18e minuut het leer tegen de netten, meteen goed voor de eindstand. Witsel stond net als Nicolas Lombaerts de hele wedstrijd op het veld. De middenvelder pakte in de 36e minuut een gele kaart. Zenit blijft met 59 punten aan de leiding. Het telt acht punten voorsprong op FK Krasnodar, dat zaterdag met 1-0 won van Lokomotiv Moskou.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Russische Premier League!

Liverpool-trainer Rodgers waarschuwt Origi: ‘Liverpool heeft een topspits nodig’

‘Liverpool heeft een topspits nodig. Eentje die elke week kan spelen op topniveau. We moeten meer gevaar vormen voor doel’, aldus Liverpool-trainer Brendan Rodgers. Rode Duivel Divock Origi, die deze zomer naar Liverpool trekt, is gewaarschuwd.

Liverpool scoorde vorig seizoen maar liefst 101 doelpunten in de competitie. Grotendeels dankzij Luis Suarez, die 31 doelpunten scoorde en een transfer naar Barcelona versierde. Daniel Sturridge lukte vorig jaar 21 doelpunten en was daarmee de best scorende Engelsman, maar dit seizoen draaide uit op een sisser voor de Engelse spits, die vaak geblesseerd was.

‘Ik moet een topspits hebben die elke week op topniveau is. Het is redelijk eenvoudig, we moeten terug een serieus gevaar voor doel vormen’, vindt Brendan Rodgers voor de wedstrijd tegen West Bromwich. Liverpool lukte dit jaar nog ‘maar’ 47 doelpunten en staat op een vijfde plaats, zeven punten achter de felbegeerde vierde plaats van Manchester City.

‘We hebben dit seizoen niet genoeg gescoord. Momenteel hebben we 60 doelpunten minder gescoord dan vorig jaar. Dat is gigantisch veel. We missen doelpunten dit jaar en dat heeft een duidelijke weerslag op onze plaats in het klassement’, stelt de trainer van de Reds.

‘Deze zomer moeten we op zoek gaan naar een iemand die het doel weet staan’, is Rodgers duidelijk. Divock Origi weet wat hem te wachten staat, anders zoeken de Reds misschien wel een extra concurrent voor de Duivel. Daniel Sturridge is opnieuw geblesseerd dit weekend, en dat begint Rodgers duidelijk op de heupen te werken. ‘Hij heeft een groot deel van het seizoen gemist door blessure. We moeten hopen dat dit seizoen gewoon een ongeluksjaar was voor Daniel en dat hij kan terugkeren op zijn oude niveau. Hij heeft in ieder geval het talent. Met dat talent kan hij zich meten met gelijk welke spits ter wereld.’

PSG vernedert Origi en Lille: 6-1 winst

PSG heeft stevig uitgehaald op de 33e speeldag in de Ligue 1. Het won met zware 6-1 cijfers tegen het Lille van Divock Origi. De Rode Duivel viel in in de tweede helft, maar scoren lukte niet. Lavezzi was bij afwezigheid van Ibrahimovic de grote man en scoorde een hattrick.

Al van bij de aftrap maakte PSG zijn intenties duidelijk tegen Lille. Al na 24 seconden scoorde Maxwell de 1-0 na een kapitale flater van Lille-doelman Enyeama, die een schotje zomaar door de handen liet glippen. In de vierde minuut verdubbelde Cavani tot 2-0. Opnieuw zag doelman Enyeama er niet goed uit bij het doelpunt, de doelman stond bij een aanval van PSG veel te ver uit zijn doel, Cavani lobde enig mooi de 2-0 binnen. Zlatan Ibrahimovic, in de tribune wegens schorsing, kon de mooie goal wel appreciëren en had een applausje in petto voor zijn ploegmaat.

Nog was de verpletterende machine van PSG niet verzadigd. Nog voor het halfuur stond het al 3-0, Cavani bereikte makkelijk de vrijstaande Lavezzi na een counter. De Argentijn knalde het derde Parijse doelpunt hoog in doel, opnieuw goed voor een applausje van Zlatan. Het was echter niet allemaal feest bij PSG, doelman Sirigu kon na 33 minuten niet meer verder en werd vervangen door Douchez. Lavezzi liet Lille afdruipen aan de rust, nadat Matuidi de achterlijn haalde en perfect teruglegde op de Argentijn maakte die zijn tweede van de avond, opnieuw in een leeg doel.

4-0 halfweg, dat was het teken voor Lille-coach Girard om Divock Origi de wei op te sturen in de tweede helft. Op een corner torende Basa hoog boven alles en iedereen uit en maakte de 4-1, maar meer dan een eerredder was dat niet. Lille kwam nog met tien te staan, na een rechtstreekse rode kaart voor Corchia, die een duidelijke penaltyfout beging op de doorgebroken Lavezzi. Cavani zette de elfmeter om: 5-1. Met nog een kwartier op de klok vervolledigde Lavezzi zijn hattrick, met een 6-1 overwinning diept PSG zijn doelpuntentotaal nog wat uit, de Parijzenaars staan (voorlopig) op de eerste plaats. Lyon speelt zondag nog.

Bayern München wint 25e landstitel na verlies Wolfsburg

© Belga

Bayern München is zondag zonder zelf te spelen voor de 25e keer in zijn geschiedenis Duits landskampioen geworden. Na hun 1-0 zege van zaterdag op competitiespeeldag 30 in de Bundesliga tegen Hertha Berlijn kon Bayern de titel al ruiken, zondag was de titel ook mathematisch een feit na de 1-0 nederlaag van eerste achtervolger Wolfsburg bij Borussia Mönchengladbach.

‘Tien gewonden na papierbom in Turijnse derby’

Minstens tien supporters zijn gewond geraakt tijdens de wedstrijd Torino-Juventus, zo meldt de Italiaanse krant Gazetta dello Sport. De papierbom zou gegooid zijn vanuit het vak van de bezoekende fans en ging af tijdens de eerste helft.

Volgens de Italiaanse krant werd een eerste bom gegooid tijdens de eerste helft. De papierbom ging belandde op een stoeltje, tien supporters raakten gewond door rondvliegende splinters. Een tweede bommetje werd op het einde van de match gegooid, daarbij raakte één Torino-fan gewond. Voor aanvang van de wedstrijd was er al onrust, toen honderden Torino-aanhangers met eieren, flessen en stenen gooiden naar de ploegbus van Juventus.