© Mia Uydens

Stan Bartholomeeussen zegt politiek vaarwel

Stan Bartholomeeussen (67) houdt vooral mooie herinneringen over aan zijn politieke loopbaan in Zoersel. Hij zetelde 28 jaar in de gemeenteraad, waarvan 6 jaar als burgemeester, 12 jaar als schepen en 10 jaar als gewoon raadslid.

Jan Vorsselmans

Bartholomeeussen streefde naar inspraak en een goede communicatie naar de bevolking toe. Hij lag mee aan de basis van het ontstaan van het gemeentelijke infoblad ‘Grootste Gemene Deler’ en zette Zoersel toeristisch op de kaart. “Het Lindepaviljoen, dat momenteel wordt gerenoveerd, staat daar nog altijd symbool voor”, zegt hij.

Grote opdoffer was het overlijden van zijn vrouw Ria Hesbeens op 55-jarige leeftijd, met wie hij twee kinderen kreeg. Er zijn drie kleinkinderen op wie hij bijzonder trots is. Nieuw liefdesgeluk vond hij in de persoon van Karin Koeck, met wij hij nu zeven jaar samen is. En nu zegt de ex-burgemeester de politiek vaarwel.

“Het is goed geweest. Ik heb had gewerkt, maar ook veel gekregen van de mensen. Ik ga me nu toeleggen op mijn geliefden en zal meer tijd kunnen doorbrengen in mijn buitenverblijf in Andalusië. Toch blijf ik nog sociaal geëngageerd. Eind vorig jaar ben ik voorzitter geworden van Plan België, een kinderrechtenorganisatie", aldus nog de ex-burgemeester van Zoersel.

Het is duidelijk. Stan Bartholomeeussen zal zijn dagen niet in ledigheid doorbrengen, want hij leest, reist, wandelt en fietst ook graag.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen – editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER