Antwerpse politie laat hardleerse Britse 4.820 euro aan boetes betalen

De Antwerpse lokale politie heeft vorige week een Britse vrouw onderschept die het afgelopen jaar met haar Porsche maar liefst 45 verkeersovertredingen beging op verschillende locaties in de stad. Dat meldt de politie. De vrouw kon door agenten van de verkeersafdeling in haar wagen staande gehouden worden op de Grote Steenweg in het district Berchem. Ze hoestte ter plaatse 4.820 euro op aan boetes.

Volgens de politie bewijst deze zaak dat ook buitenlandse automobilisten, en dan specifiek met buitenlandse nummerplaten, zeker niet allemaal hun straf ontlopen na verkeersovertredingen, zoals al eens wordt geopperd.

"De verkeerspolitie spoort bestuurders die meerdere overtredingen hebben begaan, waar mogelijk actief op, en zoals blijkt ook met succes", klinkt het. "Wanneer zij de openstaande boetes niet onmiddellijk (kunnen) betalen, wordt hun voertuig getakeld en in beslag genomen tot de boetes zijn vereffend."

Het voorbije jaar inde de Antwerpse lokale politie naar eigen zeggen voor meer dan 80.000 euro aan boetes voor overtredingen door buitenlandse bestuurders.

Meest gelezen