© VDB

Dirickx en Depestele eerste laureaten van trofee voor international in het buitenland

Frank Depestele bij de mannen en Frauke Dirickx bij de vrouwen zijn maandagavond op de 27e editie van de Volleyproms in Oudenaarde verkozen tot beste international in het buitenland. Met deze nieuwe HLN-trofee wordt de Red Dragon en Yellow Tiger of the Year bekroond.

‘Geen verkiezing met de natte vinger, wel gestuurd door onderbouwde analyse’, klinkt het bij de organisatie. ‘Ook buitenlandse journalisten hielden onze Belgische internationals nauwlettend in het oog. Bij hun quotering hielden zij niet alleen rekening met scoutingcijfers (puur rendement), ook andere factoren speelden nadrukkelijk mee zoals gedrag en vooral hun impact op het team, hun ambassadeursgehalte,...’

De slotsom bracht drie genomineerden onder de Red Dragons en evenveel Yellow Tigers. De strafste Red Dragon is uiteindelijk Frank Depestele (Beauvais), voor Pieter Verhees (Modena) en Sam Deroo (Verona). Depestele was bekerfinalist en werd uitgeroepen tot beste spelverdeler in de Franse competitie. Ze noemen hem ‘l’homme aux doigts d’or’, de passeur met de gouden vingers.

De strafste Yellow Tiger is Frauke Dirickx (Piacenza), zij bleef Charlotte Leys (Sopot) en Laura Heyrman (Modena) voor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal