Documentaire over INXS-zanger in de maak

De Australische regisseur Richard Lowenstein werkt aan een documentaire film over het leven van Michael Hutchence. De charismatische zanger van de groep INXS werd in 1997 dood aangetroffen in een hotelkamer in Sydney in Australië. Hij was 37 jaar oud toen hij stierf.
1994 AP

De carrière van INXS scheerde hoge toppen in de jaren 80 en 90 met hits als "The one thing", "Original sin", "Need you tonight" en "Never tear us apart".

De frontman van de groep Michael Hutchence had een turbulent liefdesleven. Met de Britse tv-presentatrice Paula Yates kreeg hij een dochter, Heavenly Hiraani Tiger Lily.

In 1997 kwam Michael Hutchence om het leven in een hotelkamer in Sydney. Het was niet duidelijk of zijn dood opzettelijk was of een ongeluk. Het officiële autopsierapport omschreef zijn dood als zelfmoord.

De Australische filmmaker Richard Lowenstein werkt nu aan een documentaire film over het leven van Hutchence. Lowenstein regisseerde de videoclip bij "What you need" van INXS. "Ik heb jaren gewerkt aan de documentaire reis naar het hart en ziel van de complexe, verlegen, poëtische en uitzonderlijk charismatische Michael Hutchence", aldus Lowenstein.

Meest gelezen