Belgische voetballers ongedeerd na busongeval

Een bus met jonge voetballers uit Zelzate die op weg waren naar een tornooi in Italië is woensdagmorgen ingereden op een tankwagen in de omgeving van Colmar in Frankrijk. "De bus is ernstig beschadigd, maar niemand raakte gewond. Eén moeder van een speler die vooraan in de bus zat, verkeerde wel even in shock", zegt verantwoordelijke van de jeugdopleiding Pascal De Maesschalck, die met de spelers al op een andere bus kon overstappen.

ikerremans

De spelers van de reeks U21 en U17 van KVV Zelzate waren op weg naar een tornooi in het Cesenatico. "We reden op de snelweg, maar niet aan hoge snelheid. Hoe het ongeval gebeurde, is nog niet duidelijk. Het gebeurde iets na zes uur en de meeste kinderen waren aan het slapen. In het begin waren de kinderen even in paniek, maar niemand raakte gewond."

"De bus is wel ernstig beschadigd en we konden niet meer voortrijden. Als je de bus ziet is het wel even schrikken. Intussen zitten we op een bus richting Mullhouse, waar we zullen overstappen op een andere bus richting Italië", zegt De Maesschalck.

Beeld Google Maps

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER