© Belga

April start koud, bewolkt en regenachtig

Woensdagmiddag is nog af en toe de zon te zien, maar vooral in het binnenland kan het lokaal nog regenen. Er staat een matige tot vrij krachtige, en aan zee een krachtige, westenwind die plaatselijk windstoten kan halen tot 70 km/uur. Het is opnieuw iets frisser, met maxima van 4 graden in de Ardennen en 10 graden elders.

Woensdagavond en -nacht neemt de bewolking nog verder toe, gevolgd door regen vanuit het westen. Op de Hoge Venen dalen de minima tot onder het vriespunt, elders tot plus 5 graden.

Donderdag staat er nog altijd veel bewolking, met vooral ‘s ochtends ook nog af en toe regen. In de namiddag wordt het wel overal droog. We halen dan maximumtemperaturen van 5 tot 9 graden. Er waait eerst een matige, later een zwakke wind uit west tot noordwest.

Ook vrijdag hetzelfde weer: somber en net geen 10 graden. Zaterdag is er ook nog kans op enkele lokale buien. Vanaf zondag, en dat wellicht tot het einde van de eerste paasweek, blijft het overwegend droog, met zon afgewisseld door wolkenvelden. De middagtemperatuur schommelt zondag nog rond 10 graden en ‘s nacht daalt het kwik tot dicht bij het vriespunt. Na het weekend loopt de middagtemperatuur geleidelijk op, naar zowat 14 graden in de tweede helft van de volgende week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER