© bfs

© WAS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zwaardere straf in beroep voor dood Xinglin Wu

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de twee belagers van Xinglin Wu veroordeeld tot acht jaar cel. De jongeman uit Sint-Niklaas kwam in september 2012 om het leven na een vechtpartij. Zijn lichaam werd toen uit het Kempisch dok gehaald.

jbs

De feiten speelden zich af in de nacht van 30 september 2012. Xinglin was samen met vrienden naar discotheek Mansion in Antwerpen getrokken. Na een dispuut met een toiletdame werden twee van zijn kameraden en Mohamed E.A. (20) aan de deur gezet, waarna ook hun vrienden de dancing verlieten.

Buiten kwam het tot een vechtpartij en Xinglin sloeg samen met drie anderen op de vlucht, achtervolgd door de beklaagden. Eén van hen kon zich in veiligheid brengen in een karaokebar, de drie anderen verstopten zich op een woonboot in het Kempisch dok.

Mohamed E.A. en Abdel-Mouhaimine H. (23) pakten eerst Xinglin aan, die versuft door de slagen en de drugs die hij genomen had, in het water belandde en verdronk. Dan sloegen ze samen met Abdessamad B. (22), die eerst nog de auto had geparkeerd, de twee anderen in elkaar.

Abdessamad B. kreeg drie jaar cel en ging niet in beroep. De twee andere beklaagden, die tot zes jaar cel veroordeeld werden, deden dat wel en riskeerden tien jaar.

Het arrest in beroep werd verschillende keren uitgesteld, maar woensdag viel het verdict. Het hof oordeelde dat hun schuld bewezen was, maar vond de straf die de eerste rechter had gegeven te licht. De straf van Mohamed E.A. en Abdel-Mouhaimine H. werd daarom verzwaard van zes naar acht jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER