Albert na getuigenis in Kroost: ‘Heb geen depressie’

Voormalig wereldkampioen veldrijden Niels Albert (29) heeft ontkend dat hij kampt met een depressie. Maandagavond was op VIER-programma Kroost te zien hoe hij duidelijk worstelde met zichzelf na zijn gedwongen afscheid van het veldrijden. ‘Maar ik had een lastige dag en stond daar op de plek waar ik mijn grootste cross aller tijden had gewonnen’, stelt Albert.

wic

Pakkende beelden waren het van voormalig wereldkampioen veldrijden Niels Albert, die in tv-programma ‘Kroost’ voorovergebogen over een nadarhek toegeeft dat hij na zijn gedwongen afscheid van de sport ‘wel begrijpt waarom mensen uit het leven stappen’. Zwaar depressief leek hij, al ontkent hij dat een dag na de uitzending. ‘Ik heb nooit in een depressie gezeten’, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. ‘Ik had toen (bij de opname, nvdr) een lastige dag en ik stond daar op de plek waar ik mijn grootste cross aller tijden had gewonnen. Een depressie hebben is voor mij ‘s morgens opstaan en bij wijze van spreken je eigen boterhammen niet meer kunnen smeren. Dát heb ik nooit gehad', vertelt de gedoodverfde opvolger van Sven Nys.

Albert leed ook onder de huwelijksproblemen met zijn vrouw Chantal Lippens (28), waar hij van zal scheiden. Gisteren berichtte weekblad Story dat Albert een ander zou hebben: het zou gaan om ene Valeska Van Den Broecke. Op dat bericht wilde Albert evenwel niet reageren. ‘Geen commentaar’, klinkt het. Eric Goens, die het pakkende gesprek met Albert in ‘Kroost’ voerde, haalde op Twitter wel zwaar uit: ‘Ongedierte van Story probeert ook weer zijn graantje mee te pikken. Het riool waarin ze mogen verzuipen, kan nooit smerig genoeg zijn.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden