Heraanleg van plein Apollostraat gaat van start

De werken aan het plein in de Apollostraat in Berchem gaan deze week van start. De heraanleg van het plein is één van de verschillende projecten waarop het district inzet om de wijk Groenenhoek op te waarderen.

inke

Het plein in de Apollostraat speelt een belangrijke rol in de wijk Groenenhoek. Het district wil het plein vernieuwen en nog verder vergroenen.

In het nieuwe ontwerp komt er één basketpaal en een klein voetbalveldje centraal op het plein. Er komen ook nieuwe speeltuigen, verdeeld in een zone voor kleine en voor grotere kinderen. Het plein wordt afgebakend met betonnen muurtjes die ook als zitbanken dienst kunnen doen.

De bestaande bomen op het plein blijven behouden en er komen zes nieuwe bomen bij. In de Apollostraat aan de kant van de oneven huisnummers wordt het plein verbreed. De huidige straat gaat deel uitmaken van het plein en zal enkel voor plaatselijk verkeer toegankelijk zijn.

Tijdens de werken is de onmiddellijke omgeving van het plein mogelijk afgesloten voor autoverkeer. De aannemer zal de nodige signalisatie plaatsen. Als alles goed verloopt, zullen de werken in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER