© JAA

Koningshofconcerten solidair met sociale kruidenier Appel & Ei

Heel wat wat organisatoren van culturele evenement hengelen naar overheidssubsidies, maar Mieke Gielis en Adriaan De Koster slagen er nu al enkele jaren in om op eigen kracht een concertencyclus met sterke hedendaagse uitvoerders van oude en klassieke muziek te organiseren en daarna nog geld over te houden om lokale goede doelen te steunen.

jaa

Zo overhandigde Mieke, vergezeld van medewerkers Jan Gielis en Marleen Van Grinsven,zopas een bedrag van 700 euro aan voorzitter Vera Smets en het bestuur van Appel & Ei, de sociale kruidenier van Schoten. Daar komen geregeld 90 minder begoede Schotenaren verse groenten en andere basisproducten kopen aan prijzen lager dan in de gewone supermarkt.

Het alweer vierde sezioen Koningshofconcerten start op 27 novemver met een optreden door het Kugoni Trio. Dit jonge trio heeft een heel bijzondere samenstelling: piano, viool en saxofoon. Voor Timelapse, het programma van hun eerste cd, hebben ze vier Belgische componisten uitgenodigd om een werk te creëren dat tegenover De Vier Seizoenen van Astor Piazzolla staat. Een van de componisten is Jan-Hendrik Van Damme, die jarenlang docent was aan de muziekschool van Schoten. Dit en ook de volgende twee concerten vinden zoals steeds plaats in de kerk OLV-Koningin.

Meer info op www.koningshofconcerten.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER