Belgische koninklijke familie is verenigd door verdriet

© Photo News

Wie de Belgische royals wat van dichterbij volgt, weet al langer dat het rommelt bij de van Saksen-Coburgs. Deze week was het volledige gezin van Albert en Paola voor het eerst sinds de begrafenis van koningin Fabiola nog eens samen te zien in het openbaar. Jammer genoeg was het verdriet om de aanslagen in Brussel nodig voor die hereniging.

kidr

De nationale hulde aan de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart werd gehouden op het koninklijk paleis. De volledige koninklijke familie verscheen op het appèl: koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz, prins Laurent én zelfs prinses Claire waren aanwezig. Die reünie was al geleden van de begrafenis van koningin Fabiola, nu toch al anderhalf jaar geleden.

© Photo News

Opmerkelijk genoeg had de familie dus nog eens gehoor gegeven aan de roep van koning Filip om allemaal aanwezig te zijn. Dat vraagt hij ook voor de traditionele 21 juliviering of het kerstconcert, maar toch staat hij er dikwijls alleen voor.

© Photo News

Volgens royaltywatcher Mario Danneels van Story is de hereniging nog meer speciaal omdat de voormalige koning en koningin al een half jaar niet meer in het open baar verschenen waren. Ook prinses Claire had zich al lang niet meer laten zien. Haar laatste publieke optreden dateerde van maart 2015.

Volgens Danneels introduceren Filip en Mathilde dan ook steeds vaker hun eigen kinderen, om een ‘nieuwe’ koninklijke familie naar voor te schuiven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen