Dit was Antwerpse terreurcel van plan in Centraal Station

© Photo News

De Antwerpse tienerterroristen die vorige week werden opgepakt, wilden drie bommen laten ontploffen in het Centraal Station. De aanslagen in Zaventem en Maalbeek doorkruisten hun plannen.

jvdaa

De Antwerpse terreurcel die vorige week door de afdeling Terro van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen werd opgerold, broedde wel degelijk op plannen om een bloedige aanslag te plegen op het Centraal Station van Antwerpen. Twee van de minderjarige jihadisten én een niet geidentificeerde man wilden drie bommen laten afgaan in het station en op het Astridplein.

Een van de leidende figuren van de groep, een 16-jarige uit Borgerhout, zou op zoek gaan naar explosieven. Als hij die had bemachtigd, zou hij de andere leden op de hoogte te brengen door het codewoord “Jackpot” te gebruiken.

Afgeblazen door Brussel

De Antwerpse tienerterroristen zouden hun plannen echter hebben afgeblazen, omwille van de terreuraanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het Brusselse metrostation Maalbeek. Omdat de bewaking door politie en leger fors werd opgetrokken na de aanslagen, achtten ze het risico te groot om toe te slaan in Antwerpen. Ook de arrestatie van enkele leden van de groep, die eerder al probeerden om naar Syrië af te reizen, bracht hun plannen in de war.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen