© Marc Herremans - Mediahuis

Michel Van den Brande: “Ik verkoop mijn firma en verhuis naar Amerika”

Michel Van den Brande heeft het gehad met België: “Enkel maar afdragen en ge moogt niks”. Daarom plant het tv-gezicht nu een verhuis naar Amerika. Hij wil daarvoor zelfs zijn bedrijf Kontrimo verkopen.

mige

Alles begon met een dodelijk werkongeval op een werf van Kontrimo. Een werknemer kreeg een buis tegen zijn hoofd, waarop hij overleed. Michel Van den Brande werd verantwoordelijk gesteld en kreeg acht maanden gevangenis met uitstel en een boete van 9.000 euro. “Dit is walgelijk”, meent de man in Dag Allemaal. “Ik spendeer zoveel geld aan veiligheidsvoorzieningen en dan krijg je zoiets te horen. Mijn mannen weten dat ze niet met buizen naar elkaar mogen gooien om het werk sneller te laten vooruitgaan, maar als ze het toch doen… Ik heb al een boetesysteem ingevoerd. Vijftig euro in de pot bij elke overtreding van ons veiligheidsreglement.”

“Ik ga sowieso in beroep en ik verkoop mijn bedrijf. Ik trek naar Los Angeles waar mijn dochter woont. Ik speel al veel langer met het idee om naar Amerika te verhuizen. Als ik een correcte prijs krijg voor Kontrimo ben ik weg. Met wat dat bedrijf waard is, zou ik probleemloos kunnen rentenieren. Wat Sofie daarvan denkt? Met haar heb ik het er nog niet over gehad. Maar desnoods vertrek ik zonder haar. Ik heb het hier wel gezien jong.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER