© AP

Andy Murray en Angelique Kerber zijn topreekshoofden op Wimbledon

De organisatie van Wimbledon (3-16 juli) heeft woensdag de namen bekendgemaakt van de 32 reekshoofden bij de mannen en de vrouwen. De Schot Andy Murray en de Duitse Angelique Kerber, allebei nummer 1 van de wereld, starten als topreekshoofden op het heilige gras van de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Murray, die voor eigen volk zijn titel verdedigt, krijgt het reekshoofd nummer 1 voor de Serviër Novak Djokovic (ATP 4) en de Zwitser Roger Federer (ATP 5). Die laatste won het toernooi al zeven keer, een record (in het Open Era) dat Federer deelt met Pete Sampras.

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) gaat na zijn tiende titel op Roland Garros op zoek naar een derde bekroning op Wimbledon. Hij is het vierde reekshoofd.

David Goffin (ATP 13) ontbreekt nog na zijn ongelukkige val op Roland Garros waarbij hij een enkelblessure opliep.

Bij de vrouwen is titelverdedigster Serena Williams er door haar zwangerschap niet bij. Angelique Kerber, vorig jaar runner-up, is het eerste reekshoofd voor de Roemeense Simona Halep (WTA 2). De Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3) is nummer drie op de plaatsingslijst.

In het vrouwen dubbel vormt Kirsten Flipkens aan de zijde van de Indiase Sania Mirza het dertiende reekshoofd. De lotingen vinden vrijdag (30 juni) plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wimbledon