Ramkrakers roven telefoonwinkel leeg in winkelstraat

© hsb

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij een ramkraak op de telefoonwinkel The Phone House in de Leuvense Bondgenotenlaan zijn inbrekers aan de haal gegaan met de twee kassa’s, een lading gsm-toestellen en een televisietoestel.

hsb

De vier ramkrakers reden omstreeks 4.30 uur maandagochtend met een auto met een trekhaak achteruit in op de etalage van de zaak. Toen de uitbater van de zaak ter plaatse kwam, stond die nog in de winkel.

Op camerabeelden van de straat was te zien hoe even daarvoor twee wagens met Nederlandse nummerplaten in de buurt aan het rondrijden waren. De daders reden met één van de auto's in op de etalage van de winkel. De inzittenden verzamelden snel hun buit en vluchtten weg in de andere auto. De auto waarmee de kraak werd gepleegd, werd ter plaatse achtergelaten.

Volgens een ooggetuige, een kotstudent die tegenover de winkel woont, duurde de inbraak niet langer dan drie minuten.

Hoe groot de buit is, is voorlopig nog onduidelijk. Net zo min is geweten hoeveel daders precies bij de ramkraak betrokken waren. Het gerechtelijke labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven.

Het gerechtelijke labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen