© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Boze werknemer rijdt in op stakingspiket bij Punch Powertrain

Bij Punch Powertrain liep de staking maandagmorgen heel even uit de hand. De stakers hadden de ingang van het bedrijf afgesloten en lieten de werknemers met mondjesmaat toe op de fabrieksparking. Voor een van die werkwilligen werd het te veel en reed in op het stakerspiket.

Jozef Croughs

"Wij konden met en aantal mensen net tijdig wegspringen of er waren anders ongelukken gebeurd. Heel even liepen de gemoederen hoog op maar uiteindelijk bleef het met wat heen en weer geroep," doet Jos Raedts , hoofddélégué van ACV bij Punch Powertrain het verhaal. "Om die reden hebben wij beslist niemand nog met de wagen door te laten om hun en ook onze veiligheid ondanks de eerder gemaakte afspraak met de directie. De man die voor de ophef zorgde is in de loop van de voormiddag even teruggekomen en zich geëxcuseerd voor wat gebeurd was," weet Raedts.

Bij Punch Powertrain werken een 350 tal werknemers. Slechts een klein aantal daarvan, 'n 15 tal arbeiders koos er voor om te werken. Bij de bedienden was de werkwilligheid veel hoger. De bedienden gingen bijna allemaal aan het werk en moesten hun wagen achterlaten in de Groenstraat en op de aanpalende pleinen en straten. "Wij hebben flyers uitgedeeld met de oproep om op 15/12 wel aan te sluiten en wij hopen dat ze daar op in zullen gaan," besluit Raedts. Verder was het zoals bij andere stakingsacties in Sint-Truiden, stakerspiketten aan de poorten van de fabrieken op het industrieveld Schurhoven. Dat was zo aan de poorten van de Tenneco, VCST en Punch Powertrain. Tijdens de ochtendspits hebben enkele leden van de vakbond geflyerd op de N80. Die actie leverde geen noemenswaardige problemen op. Bij de scholen was het enkel het 't Molenhofje van het Go Onderwijs de ganse dag gesloten. De peuter -en kleuterschool vangt kinderen van 2,5 tot 6 jaar op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer