Westerlo overklast Lierse met zes doelpunten

Westerlo blijft goed meedraaien bovenin. Na acht speeldagen staat het gedeeld derde, maar met een veel beter doelpuntensaldo dan Oostende. Dat saldo dikte Westerlo vanavond nog eens stevig aan tegen Lierse, dat met 6-1 de boot inging.

jtp

Westerlo had iets goed te maken na de zware 5-2 nederlaag tegen KV Mechelen vorige week. De ploeg van Dennis van Wijk ging vanaf de start op zoek naar een doelpunt, maar het was zowaar rode lantaarn Lierse dat de score opende. Na twintig minuten stuitte Traore in eerste instantie nog tegen keeper Van Langendonck, maar de vinnige Hafez was goed gevolgd en opende de score.

Lang kon Lierse die onverhoopte voorsprong echter niet vasthouden, want topschutter Gounongbe dikte net voor het halfuur zijn doelpuntentotaal aan tot acht treffers. Het goudhaantje van Westerlo blijft zo de best scorende spits in de Jupiler Pro League. Lierse was van slag, Westerlo ging van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong. Aoulad krulde een vrije trap schitterend in het doelvlak van Berezovsky. Nog voor de rust knalde Aoulad onhoudbaar de derde treffer van Westerlo tegen de netten. Halverwege leek de match al gespeeld, bij een 3-1 stand.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Westerlo kon achteruit leunen in de tweede helft, maar koos resoluut voor de aanval. Vijf minuten na de pauze maakte Koffi er zowaar 4-1 van. De honger, of eerder dorst van Koffi was niet gestild. Een kwartier voor tijd lukt de Ivoriaan na een dubbelpass met kapitein Geudens zijn tweede van de avond, de vijfde al voor Westerlo. De afstraffing van Lierse werd echter nog pijnlijker, Nils Schouterden trapte even voor affluiten zowaar een zesde treffer tegen de netten na een rechtstreekse vrije trap. Westerlo blijft zo meedraaien in de top-zes, Lierse staat eenzaam laatste met vijf punten.

Opvallend

Radzinski wilde een aanvallende coach bij Lierse, maar de Pallieters brachten bijzonder weinig in het aanvallende compartiment. Toch maar wat zekerheden inbouwen volgende keer?

Belangrijkste fases

9’ - Westerlo dicteert de wet in de openingsfase. De Pallieters komen er niet aan te pas. Coach Slavisa Stojanovic probeert zijn manschappen vanaf de zijlijn bij te sturen.

20’ - GOAL - Lierse komt op een diefje op voorsprong. De mee opgerukte Traore knalde eerst nog op de vuisten van doelman Van Langendonck maar de kleine Hafez knikte de rebound tegen de netten.

27’ - GOAL - De ‘Gouden Stier” van de JPL heeft er nog eentje bijgelapt. Meteen zijn achtste treffer van het seizoen. Gounongbe knikt een voorzet van Maxime Annys voorbij doelman Berezovskyi.

33’ - Derde keer al dat Westerlo het doelhout treft. Gounongbe klimt hoger dan El Messaodi en knikt de bal tegen de buitenkant van de paal. De bezoekers komen hier goed weg.

38’ - GOAL - Mohammed Aoulad mag een vrije trap nemen na een fout van Bourabia op Annys. Hij krult de bal vanop het halve maantje weergaloos tegen de touwen. Een pareltje.

41’ - De bezoekers bakken er eigenlijk niets van. Ook na het doelpunt van Hafez krasselden de Pallieters er vrolijk op los. Coach Slavisa Stojanovic heeft wat werk aan de winkel tijdens de rust.

45+1’ - GOAL - Kevin Koffi wandelt de linkerflank af en levert de bal in bij Mohammed Aoulad. Hij pakt de bal met de linker mee en trapt dan staalhard binnen. Wat een opdoffer net voor rust voor Lierse. Match gespeeld?

50’ - Curto mag een vrije trap nemen na de gele kaart voor Schuermans maar hij pingelt de bal op deklat. Pech voor Lierse.

51’ - GOAL - De bedrijvige Kevin Koffi zet de kroon op een sterke partij en schuift de 4-1 voorbij doelman Berezovskyi. Prima assist van Lecomte.

66’ - De handen gaan op elkaar voor Mohammed Aoulad. Coach Van Wijk brengt wat meer zekerheid in de ploeg en dropt Godeau in het team.

72’ - GOAL - Kevin Koffi zet een een-tweetje op met kapitein Kevin Geudens en de Ivoriaan puntert zijn tweede treffer van de avond tegen de netten. Wat een afslachting voor de Pallieters.

80 ‘- De lijdensweg van Lierse duurt nog tien minuten. Zonder aanvoerder en draaischijf Hernan Losada is Lierse nergens.

88’ - GOAL - Lierse moet de kelk tot op de bodem ledigen. Nils Schouterden mag een vrije trap nemen met zijn linker en krult de bal prinsheerlijk in de kruising. Feest in Het Kuipje.