© Photo News

McLeish heeft eerste zege beet met Genk

Genk heeft voor het eerst kunnen winnen onder coach Alex McLeish. Op Le Cannonier werd Moeskroen-Peruwelz geklopt met 1-2. De Limburgers stonden goed in de organisatie en Cissé opende de score met een pareltje, Mboyo verdubbelde de score. Moeskroen schoot pas laat wakker maar kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van topschutter Diaby (wie anders?).

vml

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen

Moeskroen startte sterk en forceerde meteen enkele kansen: Gorius moest zelfs redding brengen op de doellijn. Maar Genk herstelde even snel het evenwicht. De Limburgers stonden goed in de organisatie en kwamen nadien zelden in de problemen.

In balbezit ging het echter niet snel genoeg bij de bezoekers. Okriashvili wilde het te mooi doen, Cissé kreeg alsnog de beste kans in de eerste periode maar hij trapte pal op Cros. De thuisploeg miste snedigheid en moest het in de eerste helft hebben van wat diepe ballen en stilstaande fases.

Kumordzi schakelt zichzelf uit

De tweede helft leek door te gaan op datzelfde gezapige tempo, tot Cissé met een pareltje de score opende en de wedstrijd open brak. Moeskroen probeerde nadien de bakens te verzetten, voornamelijk via acties van Langil. Kumordzi besefte het gevaar en velde Langil met een gemene tackle op kniehoogte. De Genkse verdediger kwam er vanaf met een gele kaart maar blesseerde zichzelf en moest worden afgevoerd op de draagberrie met een blessure aan het scheenbeen.

Moeskroen probeerde de match in handen te nemen maar Genk stond er en kwam er geregeld gevaarlijk uit. De ingevallen Schrijvers bediende Mboyo en die verdubbelde (met de nodige moeite) in de 81ste minuut de score. Toch werd het nog spannend toen Diaby zijn achtstee doelpunt van de competitie scoorde waardoor hij alleen topschutter wordt. Verder dan die aansluitingstreffer kwam de thuisploeg echter niet meer, ondanks vijf minuten blessuretijd.

Door deze zege komt Genk op gelijke hoogte met Moeskroen-Peruwelz, op een voorlopige vierde plaats. Het was de eerste zege onder McLeish. De vorige Limburgse zege dateerde van 22 augustus tegen AA Gent, toen zat de pas aangestelde Schot nog in de tribune. Het was bovendien al van 15 februari geleden dat de Limburgers buitenshuis konden winnen.

Opmerkelijk:

Moeskroen behaalde voor de wedstrijd tegen Genk in eigen stadion een knappe 9 op 9. Op Le Canonnier had Moeskroen bovendien al 10 keer gescoord. Ondanks al die goede prestaties was er vandaag echter bitter weinig sfeer op Le Canonnier. Heeft dat iets te maken met het feit dat er maar liefst 10 Fransen in de ploeg staan...?

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Belangrijkste fases:

1’ Na een goede voorzet richting tweede paal kan Delacourt koppen, maar zijn kopbal wijkt af in corner. Na de hoekschop blijft de bal hangen in de zestien. Het is opnieuw Delacourt die trapt, Gorius staat gelukkig voor Genk op de goede plaats in doel.

15’ Petit Pelé draait rond zijn as en is zo weg van zijn tegenstander, hij geeft de bal hard voor doel. Okriashvili kom nog induiken aan de tweede paal, maar kan er niet meer bij.

18’ De kapitein van Moeskroen wordt mooi diep gestuurd door Dingomé. Hij weet de bal aanvankelijk niet goed mee te pikken, maar haalt dan wel nog knap uit. Hij kruist zijn schot over Köteles, maar ook over de lat.

21’ Mboyo vindt Okriashvili in de box. In plaats van de bal met de borst te controleren en te trappen, probeert hij het met een spectaculaire halve omhaal. De bal zeilt over de winkelhaak. Mooi geprobeerd, maar niet efficiënt.

24’ Goed aangesneden vrije trap van Michel. Mézague loopt goed in, maar kan de bal niet naar beneden drukken en kopt over.

32’ Langil doet graag de actie naar binnen toe. Dit keer komt hij ook tot een schot, maar daar heeft Köteles geen moeite mee.

36’ Okriashvili speelt door naar Mboyo die één tegen één komt te staan met Delacourt. Hij gaat zijn man ook voorbij, maar trapt dan te slap in.

44’ Dan toch nog een kans. Mboyo maakt de actie in de box en legt goed terug op Cissé. Die kan vrij inschieten, maar te centraal en Cros weert goed af.

49’ Gorius richt zijn vrije trap naar Kumordzi, die kan de bal wel raken, maar geen richting meer geven.

53’ Cissé dribbelt zich vrij aan de rand van de zestien en knalt snoeihard tegen de netten. Pareltje.

59’ Contout snijdt naar binnen en trapt op de armen van Kabasele. De Genkse verdediger houdt de armen voor het lichaam en dus oordeelt Dierick: ‘aangeschoten bal’.

70’ Castagne rukt op en krijgt de bal goed mee van Buffel. Loopt richting eerste paal en wil de bal nog voorzetten, maar Cros zit ertussen.

72’ De corner van Genk komt bij Kara terecht die vrij kan inkoppen. Zijn kopbal is hard, maar recht op Cros.

81’ Steal van Schrijvers die meteen Mboyo aanspeelt. Die lijkt de bal kwijt te spelen maar houdt toch de controle en maakt het dan goed af.

86’ Vrije trap Moeskroen en de bal komt in de kluts bij Diaby die hem in het dak van het doel trapt: 1-2.

Aangeboden door onze partners