Wanhopige landbouwer steelt 50.000 liter water: "Hij had het ons ook gewoon kunnen vragen"

© Stefaan Beel

Een bouwwerf langs de Beversesteenweg in Roeselare is in de nacht van dinsdag op woensdag slachtoffer geworden van een boer op zoek naar water. De landbouwer pompte maar liefst 50.000 liter uit zes regenputten. “Als ze niet dringend worden gevuld, riskeren we grote schade”, klinkt het.

Geoffrey Sabbe

Opvallend is de bouwpromotor van de nieuwe verkaveling geen klacht indient tegen de onbekende landbouwer. “We gaan ervan uit dat hij het niet met slechte bedoelingen deed. Wellicht vermoedde hij dat we het water niet nodig hadden en heeft hij er verder niet bij nagedacht.”, zegt werfleider Axel Bouttelisier (23) van Hectaar.

De zes regenputten waaruit het water verdween, maken deel uit van veertien nieuwe woningen die worden gebouwd vlakbij het Duivelstraatje. Dat de regenputten gevuld waren met water was de bedoeling.

“Rond de putten legde een aannemer al een rioleringsstelsel aan”, verduidelijkt Bouttelisier. “Als er geen water meer in de putten zit en het water in de grond begint te stijgen doordat het regent, bestaat de kans dat de regenputten uit de grond worden geduwd. De omliggende riolering zou op die manier zwaar beschadigd raken.”

Om dat te voorkomen, is de bouwpromotor zelf duchtig op zoek naar water. Zo’n 50.000 liter in totaal. Geen sinecure in deze tijden van schaarste. Ook hoopt het bedrijf dat de betrokken landbouwer zich meldt. Dat het om een boer gaat, staat zo goed als vast, getuige de bandensporen van een tractor bij de putten. "Jammer dat hij het ons gewoon niet heeft gevraagd, dan konden we hem misschien de helft van het water hebben meegegeven. We zijn niet boos en we gaan geen aangifte doen, maar hopen dat hij zich toch nog meldt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen