© Jan-Roel Driessen

Koningswissel in Beek

Sinds 1632 bestaat de traditie bij de Beekse schutterij dat er jaarlijks een koning gekozen wordt. Hij die het laatste stuk van een houten vogel kan afschieten is de nieuwe koning. Op vrijdag 15 augustus was het dan zover. “Die Jonghe Companie st Catharina Beeck 1632” verzamelde aan de kerk en trok in optocht naar de woning van de huidige koning(in), vergezeld door de vleegeband, een delegatie van onze Duitse zustervereniging en onder begeleiding van ons vernieuwd trommelkorps.

Jan-Roel Driessen

Na een uitgebreide traktatie was het tijd om terug te keren naar het schietterrein waar we verwelkomd werden door vele sympathisanten.

Nieuw dit jaar was dat er ook met drietallen op stopjes kon geschoten worden doch eerst was de wedstrijd voor de dorpskoning van de niet-schutters aan de beurt. De winnaars waren opeenvolgend Kevin Swennen,Guido Schroyen,Roger Brenker en Luc Vereken voor de buitendelen van de vogel. Het middenstuk en dus dorpskoning van de niet-schutters was voor een fiere Dré Stienen.Ondertussen was het schieten met drietallen gestart. Dit liep nog door tot laat in de avond.

En dan was het de beurt aan de Beekse schutters. Na twee schoten per man was de rode ring rond de vogel vrij snel weg en het was Bert Baeten die het laatste schot loste voor het midden stuk naar beneden dwarrelde.Vanaf december is Bert Baeten en zijn echtgenote Chris Tielens de nieuwe koning en koningin die het zilver mogen dragen in 2015.Door een onschuldige hand was het de hoogst tijd voor de trekking van onze tombola. De winnende nummers zijn terug te vinden op onze webside(vermeld op de loten) en kunnen afgehaald worden iedere zaterdag vanaf 19h aan ons lokaal aan de st.Michielsstraat te Beek.Proficiat aan alle winnaars maar vooral voor onze nieuwe koning Bert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer