Belgische vijfjarige verdrinkt op reis

© rr

Een Belgisch jongetje van 5 is zaterdag verdronken in zee, in de badplaats Budoni op het Italiaanse eiland Sardinië. Dat berichten de Italiaanse media. Volgens het gerecht kreeg Sandro G. een beroerte na een duik in het koude water.

cds, thv, mtm

De jongen was samen met zijn moeder en jongere broertje op vakantie op het eiland. Ze verbleven in Porto Ainu, een vakantiedorp vlak bij Budoni, en zouden die zaterdagnamiddag gaan zwemmen.

Sandro G. dook meteen in het water, maar kwam niet meer boven. Omstanders en hulpdiensten begonnen te zoeken, maar er was geen spoor meer te bekennen van de jongen. Om 15.30 uur zag een zwemmer het lichaam van Sandro drijven. Het kindje werd nog naar de kust gebracht en redders probeerden hem nog te ­reanimeren. Maar alle hulp kwam te laat; het jongetje was al overleden. De hulpdiensten schermden zijn lichaam af met parasols tot hij weggevoerd kon worden.

Volgens de politie van Budoni is het kindje wellicht be­vangen door het koude water of heeft hij een ­beroerte ge­kregen waarna hij verdronken is. Het gerecht voerde zondag nog een autopsie uit om de doodsoorzaak vast te stellen, maar de resultaten daarvan zijn nog niet gekend. Bij ­Buitenlandse ­Zaken was gisteren niemand op de hoogte van het overlijden van het Belgisch jongetje. “Wij zijn nog niet ­gecontacteerd.”

Afgelopen zaterdag is een kind van acht van een plezierboot in de Samber gevallen. De zoektocht leverde zowel zaterdag als zondag geen resultaat op. De speurders hebben geen hoop meer om het jongetje leven te vinden.

Het parket van Charleroi heeft een onderzoek geopend voor onvrijwillige doodslag. Uit het eerste verhoor van de ouders blijkt dat Anthony aan het spelen was, uitgleed en overboord sloeg. Een jonger meisje zou getuigen zijn geweest van het incident, maar de ouders zelf hadden de verdwijning van hun zoontje pas na enkele minuten door. Daardoor konden ze de exacte locatie van het incident, ter hoogte van Lobbes, niet aanwijzen.

Vrijdag is er nog een twaalfjarige jongen uit de zwemvijver van de Blaarmeersen in Gent gehaald. De jongen werd lange tijd gereanimeerd, op het strand en in een ambulance. De jongen verbleef in een asielcentrum en was op daguitstap in de Blaarmeersen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen