© VIER

Ex-K3 Kathleen Aerts legt ziel bloot in ‘Kroost’

Kathleen Aerts legt in een bijzonder aangrijpende aflevering van ‘Kroost’ haar ziel bloot. In Zuid-Afrika, waar ze woont, praat ze over haar dementerende moeder die bij haar inwoont, over haar zangcarrière die ze van nul weer opstart, en over haar ervaringen bij K3.

tdl

Nee, Kathleen Aerts spuwt in het programma Kroost geen gal omdat ze tijdens de afscheidsconcerten van de oude K3 niet mee op het podium mocht. Kathleen geeft toe dat ze graag nog één keer naast haar ex-collega’s Karen en Kristel was verschenen, maar blijft sportief: “Ze hebben het me niet gevraagd, maar tijdens de concerten werd wel een foto van mij met Karen en Kristel getoond. Dat de nieuwe K3 het maar goed doet.” Volgens tv-maker Eric Goens wil Kathleen geen vuile was buiten hangen. “Deze aflevering van Kroost gaat maar voor een klein stuk over K3.”

Kathleen Aerts woont met haar man Steven, haar twee zoontjes Jay en Lewis en haar moeder Maria in Zuid-Afrika, op een domein waar ook dj Regi Penxten en oprichter van K3 Niels William hun thuis hebben.

De moeder van Kathleen lijdt aan Alzheimer. Die ziekte kun je volgens Kathleen “nergens tegenhouden, niet in Zuid-Afrika, niet in België.” Kathleen vertelt dat haar moeder erg jong ziek werd, op haar vijftigste, en dat ze het ziektebeeld niet kon plaatsen. “Ik heb zelfs een tijdje gedacht dat ze te veel dronk om het verdriet om papa te verdrinken.” De papa van Kathleen overleed in 2005, volgens Kathleen is haar moeder dat nooit te boven gekomen.

Gelukkig in Afrika

Kathleen is naar eigen zeggen gelukkig in Zuid-Afrika,waar de verzorging voor haar mama in huis nog betaalbaar is. Opvallend: Kathleen bouwt in het land opnieuw een zangcarrière uit. Maar ondertussen heeft ze net als haar man een diploma als reisleider behaald en runt ze nu een reisbureau.

Tv-maker Eric Goens neemt zijn hoed af voor Kathleen, net als voor haar man, die zijn job als politieman opgaf: “Je dementerende moeder in huis nemen, ik zie het niet veel mensen doen. Ze zingt ook elke dag voor haar. Kathleen had als voorwaarde gesteld dat haar moeder niet in beeld zou komen, maar die eis heeft ze laten varen. Omdat ik dit met het grootste respect heb gemaakt.”

Kroost, Vier, 21.40u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER