© rr

Verdachte van moord op Shashia blijft aangehouden, en zwijgt nog steeds

John V.D.B., de verdachte van de moord op de twintigjarige Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer dinsdagochtend beslist. De 25-jarige man legt nog steeds geen bekentenissen af.

JBS

Shashia verdween twee weken geleden, nadat ze had afgesproken met John V. in Antwerpen om Pokémon te ruilen. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Uit nazicht van de politiecamera’s bleek dat zijn verklaring niet klopte en dat het meisje wel degelijk bij hem was geweest. Op 9 februari volgde dan een huiszoeking. Het lichaam van het meisje werd bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning in de Van Stralenstraat aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat ze met geweld om het leven werd gebracht.

V.D.B. heeft intussen toegegeven dat hij haar ontmoet heeft, maar kan zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren. “Over de verklaringen van mijn cliënt ga ik geen commentaar geven. Er zullen nu deskundigen worden aangesteld en wij gaan het onderzoek verder afwachten. We gaan ook niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer”, zegt zijn advocate Ilse Buyst.

De man blijft nog zeker een maand in de cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER