Bosbranden blijven hevig woeden in Frankrijk: toeristen slapen op het strand

© AFP

Veel toeristen die verblijven in de door bosbranden getroffen gebieden in Frankrijk, hebben afgelopen nacht op stranden geslapen.

lbo

In de nacht van dinsdag op woensdag werdenmeer dan 10.000 bewoners en toeristen al geëvacueerd omwille van naderende vuurhaarden. Zij kregen opvang in onder andere sporthallen en sportscholen. Maar een aantal anderen kozen ervoor om de nacht door te brengen op het strand, op een veilig plekje in het stand, vlak naast de zee.

Anderen kwamen noodgedwongen op het strand terecht. Een aantal toeristen werd in het midden van de nacht gewekt op hun camping, omdat het vuur te dicht was gekomen. “We hebben alles achtergelaten. We hadden enkel tijd om onze paspoorten mee te nemen”, zegt de Britse toeriste Anne Davies van Exeter aan de Britse krant Telegraph. “Het was koud toen we er toekwamen, om 2 uur ’s nachts. We hebben meer dan 7 uur op het strand doorgebracht zonder dekens of slaapzakken. Afgelopen nacht was het onze tweede nacht op het strand; nu hebben we wél slaapzakken. En we hebben brood en kaas als avondmaal. Dus zo slecht is het ook weer niet.”

© AFP

De bosbranden woeden al een aantal dagen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, in de departementen Var, Vaucluse, Alpes-Maritimes, en in Haute-Corse, op het eiland Corsica. Door een zeer sterke wind, verspreid het vuur zich snel.

© AFP

© AFP

© AFP

© EPA

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen