De rit van woensdag in de Giro: opnieuw zware etappe

De renners krijgen geen seconde rust meer sinds de rustdag van maandag. Morgen staat er namelijk opnieuw een helse bergrit op het programma in de Giro, met een passage op de Aprica en de Passo Del Tonale. De aanloop naar de finish in Canazei is stevige kost, ideaal dus voor de punchers aan de finish.

jtp

Volg de 17e etappe in de Giro LIVE vanaf 11u!

219 kilometer moeten de renners woensdag zien te verteren. Van bij de start in Tirano gaat het al snel bergop richting de top van de Aprica, goed voor een klim van 12,3 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3 procent. Het zwaarste punt van die beklimming is zelfs 11% stijgen.

Daarna gaat het even bergaf, om acht kilometer later de tweede beklimming aan te vatten. Ditmaal richting de top van de Passo del Tonale. Geen eitje, want die klim is 11 kilometer lang. Met de aanloop erbij zelfs 30 kilometer klimmen. De Del Tonale heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7 procent, met een piek van 10 procent.

En nog is het niet gedaan. Daarna gaat het bergaf richting de tussensprint in Cles... om vervolgens weer te klimmen. Een iets eenvoudigere klim ditmaal, richting de top van de Giovo (derde categorie). Acht kilometer klimmen, met een uitschieter van 12 procent.

Daarna volgt nog 80 kilometer tot aan aankomstplaats Canazei. Maar vlak, dat wordt het niet meer. De renner die in Canazei de armen in de lucht wil smijten, moet uit het goede hout gesneden zijn... Het peloton kruipt om 11u25 op de fiets, de finish wordt voorzien tussen 16u50 en 17u30.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen