© BELGA

Bart Swings: “Eerst focussen op Wereldspelen, dan pas Winterspelen”

Bart Swings wordt op de Olympische Winterspelen van februari 2018 in het Zuid-Koreaanse PyeongChang een van de speerpunten van Team Belgium. De schaatser komt van 20 tot 30 juli eerst echter nog in actie op de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw en daar heeft hij twee titels te verdedigen in het skeeleren (op de 20 km en de punten-afvallingskoers). Op de stage van Team Belgium in Rio Maior legt hij er dan ook duchtig de pees op.

“Ik moet vrij hard trainen voor het zomerseizoen en wil ook wel goed zijn op de World Games. Ik weet ook, hoe sterker ik uit de zomer kom, hoe sterker mijn winter is. Voor mij is dit een goed trainingskamp. Ik zit heel veel op de fiets en werk hier goede fiets- en skeelertrainingen af. Vorig jaar heb ik iets minder geskeelerd en dat merk je ook op het ijs, dan heb ik iets minder power en vermogen.”

Swings kijkt dan ook uit naar de Wereldspelen, daar wil hij meedoen voor de prijzen. “Ik heb er twee gouden medailles te verdedigen, daar wil ik dus tonen dat ik nog kan skeeleren. Als ik me echt alleen op de World Games zou focussen, ben ik daar natuurlijk nog beter. Om mijn best kom ik dus niet aan de start, maar ik ga wel een heel hoog niveau halen en denk dat ik met dat niveau ook echt kan meestrijden voor het goud.”

Na Wroclaw gaat de focus helemaal naar de Winterspelen, op die van drie jaar geleden in Sotsji werd de Leuvenaar vierde op de 5 km, vijfde op de 10 km en tiende op de 1500m. In PyeongChang wil ik beter doen en dus een medaille pakken. Ik denk dat dat zeker mogelijk moet zijn, ik heb in Wereldbekers al bewezen dat ik op podiums kan staan. Het is er nog nooit echt uitgekomen op momenten dat het moet, op WK’s werd ik wel vierde en vijfde maar stond ik nog niet op het podium. Nu ik met de Noorse nationale ploeg kan gaan samenwerken, is dat een stevige verbetering”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten