Overwin net als het Giro-peloton de mythische Stelvio

© Photo News

Met de beklimmingen van de Mortirolo en de Stelvio en aankomst in Bormio staat vandaag de koninginnenrit van de Ronde van Italië op het programma. Over exact één maand – op 22, 23 en 24 juni – zullen meer dan duizend Belgische en Nederlandse wielertoeristen in de voetsporen van de profrenners treden tijdens Climbing for Life – Passo dello Stelvio. Inschrijven voor deze zware maar gezellige klimklassieker is nog altijd mogelijk.

jtp

Meer dan duizend wielertoeristen (en lopers, want de Stelvio naar boven lopen mag ook!) schreven zich al in voor Climbing for Life – Passo dello Stelvio, maar daar kunnen er zeker nog bij. Elke deelnemer krijgt een uitgebreid deelnamepakket (wieler- of looptshirt & T-shirt, goodiebag met drinkbus, sportdrank,...) en niemand hoeft zich zorgen te maken over de logies. Vijf jaar geleden werd de Stelvio wereldberoemd in België na de fantastische ritzege die Thomas De Gendt er behaalde in de Giro. De Passo dello Stelvio is de hoogste berg in de honderdste Ronde van Italië en krijgt daarom de titel van Cima Coppi, genoemd naar de Italiaanse wielerlegende Fausto Coppi.

Er komt ook een heus ‘Stelvio Village’, de place to be waar de wielertoeristen na afloop van hun heroïsche tochten kunnen ontspannen na de geleverde inspanningen. Op de Pasta Party kan iedereen de nodige koolhydraten bijtanken en Stijn Vlaeminck (StuBru) zal tijdens de slotshow op 24 juni de plaatjes draaien zodat iedereen het melkzuur uit de benen kan dansen.

Hier vindt u alle informatie!

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen