© W&F

© W&F

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw Buurtinformatienetwerk van start in Mariaburg

In Mariaburg-Ekeren is een nieuw Buurt InformatieNetwerk van start gegaan. Zo'n BIN is een samenwerking tussen de politie en de buurtbewoners. Ze houden elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in de wijk.

tim.tsyen

Het BIN Mariaburg Ekeren is het tweede BIN op Ekers grondgebied en het 41ste in Antwerpen. Het is er gekomen op initiatief van Martine Voets. “Ik heb bij ons in de buurt twee inbraken zelf zien gebeuren en na de tweede keer vond ik de tijd rijp om iets te ondernemen. Mijn dochter, die bij de politie van Schoten werkt, heeft me dan aangeraden om een BIN op te starten.”

Martine heeft dan op haar beurt acht straatverantwoordelijken gezocht, waaronder co-coördinator Marc Wouters, die langs alle buurtbewoners gingen om het systeem van een BIN uit te leggen en hun medewerking te vragen. “En dat is een groot succes gebleken, we hebben momenteel al 123 buurtbewoners die zich lid van ons netwerk gemaakt hebben.”

Mariaburg is de eerste wijk waarin twee BIN’s actief zijn. Vorig jaar werd aan de overkant van de Kapelsesteenweg het BIN Mariaburg-Brasschaat ingesteld. Indien nodig kunnen beide netwerken ingeschakeld worden door de lokale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER