Nibali wint natourcriterium van Herentals

© BELGA

Tourwinnaar Vincenzo Nibali (Astana) heeft donderdagavond de tiende editie van het natourcriterium van Herentals gewonnen. De 29-jarige Italiaan hield in een sprint de Portugese wereldkampioen Rui Costa van zich af. Thuisrijder Jurgen Van den Broeck vervolledigde het podium.

dgs

Na de voorstelling van de deelnemende renners werd het criterium iets later dan voorzien op gang geschoten. Volgens de organisatoren verdrongen zich toen al meer dan 30.000 toeschouwers rond het parcours.

Sven Nys toonde zich tijdens de tussensprinten de betere van de bende en stak dat nevenklassement op zak. In volle finale vormde zich een select kopgroepje. Daaruit sprong de Italiaan Luca Paolini weg. Hij reed een tijdlang op kop, tot Nibali zich met de zaak ging bemoeien. De geletruidrager flitste in het gezelschap van Van den Broeck en Costa naar voor. Nibali en Costa draaiden zij aan zij de laatste rechte lijn op. In de sprint was Nibali de snelste.

Nadat Nibali maandag, een dag na zijn zegetocht door Parijs, genoegen moest nemen met de tweede plaats in Aalst, boekte ‘de haai van Messina’ zo zijn derde zege op rij in een natourcriterium. Dinsdag won hij in het Nederlandse Stiphout, woensdag in Lommel. Vrijdag is het natourcriterium van Sint-Niklaas aan de beurt, zaterdag volgt dat van Wolvertem-Meise. Zondag rijden Nibali en co in het Oost-Vlaamse Ninove.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen